У Рівному на хабарі викрили посадовицю

Обіцяла видати свідоцтва без проведення досліджень - на хабарі викрито посадовицю. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України, 22 січня викрили посадову особу Рівненської філії однієї з аграрних державних установ під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК  України).

Зокрема, за версією слідства, жінка вимагала 21 тис грн за видачу свідоцтв про якість органічних добрив, без проведення відповідних досліджень. Неправомірну вигоду вона отримувала частинами. Так, після третього траншу її «на гарячому», безпосередньо на робочому місці, викрили правоохоронці. 
Слідчі дії тривають. Жінку затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією пресслужби прокуратури Рівненської області.

Читайте також