У Рівному на міжнародному рівні обговорили перспективи розвитку біоенергетики в області

На вихідних, 14-15 квітня, у Рівному пройшла Міжнародна конференція проекту «Енергія біомаси: перетворення природного потенціалу на регіональні партнерства». Ініціатива фінансується Європейським Союзом в рамках програми співпраці EaTPC.

Проект підготувала Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне». Організація  подала його на конкурс Програми транскордонного співробітництва «Україна-Білорусь» та виграла грант. Для України він складає 124,6 тис.євро. Ініціатива реалізовуватиметься впродовж року.

Участь в Міжнародній конференції взяли бізнесмени, органи влади, експерти біоенергетичного ринку з України, Білорусі та ЄС, а також науковці, лісівники Рівненської та сусідніх областей.

Заходи проекту дозволять місцевим компаніям розвиватися стрімкіше у сфері біоенергетики. Також ініціатива спрямована на  посилення транскордонної співпраці у сфері використання біомаси для забезпечення енергоефективності у регіоні.

Організатори: Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» та «Поліський аграрно-екологічний інститут Національної академії наук Білорусі».

Читайте також