У Рівному на отриманні хабаря затримали керівника одного з департаментів ОДА

Фото - Український експрес

Стало відомо ім'я рівненського посадовця, якого затримали вчора за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Це - начальник одного з відділів департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Юрій Ковтун. Цю інформацію журналістам UA: Рівне підтвердили одразу кілька джерел у самій ОДА. У робочому кабінеті посадовця правоохоронці вже провели обшук. Як ми повідомляли вчора, чиновника підозрюють у вимагання трьох тисяч доларів хабара. Таку суму він нібито хотів отримати як винагороду за те, що посприяє в отриманні дозволу на встановлення зовнішньої реклами на трасі Київ-Чоп. Затримували посадовця представники військової прокуратури Західного регіону, львівська поліція і оперативники рівненського управління захисту економіки.

Мар'яна Малетич, речниця військової прокуратури Західного регіону:
"Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення обшуку житла фігуранта справи. Вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади. Хабар у розмірі 3 тисяч доларів США призначався за нестворення штучних перешкод та сприяння в отриманні дозволу на встановлення зовнішньої реклами на автодорозі Київ-Чоп.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:
"Обласна адміністрація видає безкоштовно цей дозвіл. Нам відомо про обшук у кабінеті безпосередньо відділу. Як працівника я його характеризую як непоганого, він достатньо цілеспрямований, вмів вирішити багато службових питань у правильному розумінні цього слова. Але, на жаль, випадок є такий."

Читайте також