У Рівному на Ювілейному планують побудувати багатоповерхівку з садочком: як вона виглядатиме

На сайті Рівненської міської ради з'явилась петиція про створення парку на пустій ділянці поблизу школи №19 у мікрорайоні Ювілейний. Автор звернення Олексій Мельничук зазначає, що наразі ділянка є невпорядкованою, але може стати місцем для відпочинку мешканців району.

Більше того, чоловік запропонував присвятити цей парк воїнам-захисникам, що воюють і полягли на війні з окупантами.

Однак, як повідомили журналістам "Рівне Медіа" в Управлінні містобудування та архітектури Рівненської міської ради, ділянка в районі вулиць Соборна-Корольова перебуває у користуванні Рівненської обласної прокуратури. Площа території - 1,1 га. На даній ділянці планують побудувати багатоповерховий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та дошкільним навчальним закладом. Відповідні містобудівні умови та обмеження для проектування об'єкта будівництва опублікували на сайті управління. Даний документ було створено в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва 5 січня 2022 року.

Раніше мешканці навколишніх будинків були невдоволені саме через плани побудувати житловий будинок, а не дитячий садочок, який необхідний у даному районі. Однак, дошкільний заклад у документації все ж передбачили. Він буде розрахований на 3 групи (60 місць).

Дана ділянка знаходиться у зоні багатоквартирної житлової забудови від 5 до 9 поверхів. Згідно передпроектних пропозицій щодо забудови даної ділянки, там планують розмістити 9-поверхову будівлю, розділену на три блоки. Між блоками замовники хочуть створити зелені зони. Також навколо будівлі будуть розташовані місця для паркувань автомобілів. На території, за планом, також побудують дитячий майданчик.

Читайте також