У Рівному "наркоділкам" загрожує до 12 років за гратами

У Рівному судитимуть угруповання, учасники якого виготовляли та торгували наркотиками.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Рівного, яким інкримінують незаконне виготовлення наркотичних речовин у великих розмірах, придбання та зберігання прекурсорів, облаштування «нарколабораторій», вчинені у складі організованої групи, а також використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував угруповання 34-річний чоловік, стосовно якого наразі на розгляді у Рівненському міському суді перебуває 3 обвинувальні акти. Він залучив до цього «бізнесу» трьох виконавців, розробив план і розподілив між ними функції щодо виготовлення та збуту психотропної речовини метамфетамін.

Прекурсори та інші необхідні компоненти учасники угруповання замовляли через логістичну мережу, іноді – на вигаданих людей. Виготовляли наркотики у квартирі організатора та у подружжя спільників.

Готову продукцію ділки фасували в зіп-пакети, розподіляли між собою та збували наркозалежним особам на території Рівного з метою отримання незаконних доходів. Кошти від збуту метамфетаміну зловмисники вкладали в «розвиток» наркобізнесу.

Слідством встановлено, що у ході своєї діяльності учасники організованої групи незаконно придбали, зберігали та переслали понад 4200 таблеток та капсул псевдоефедрину, що є особливо великим розміром.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозалочинністю в області ДБН НПУ.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також