У Рівному навчали майбутніх перукарів (ФОТО)

У групі слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Перукар (перукар-модельєр)» триває насичене виробниче навчання. Майстер виробничого навчання Оксана Підлісна впевнена: з таких ініціативних, сміливих, творчих і працьовитих початківців обов’язково виростають професіонали. А ще майстер зауважує, що легше і успішніше навчаються слухачі «з нуля», бо їх не потрібно перевчати або ж виправляти помилки. Отож, якщо у вас мало досвіду, але є бажання навчатися і працювати, - вам неодмінно до РЦПТО!

Сьогодні перукарі відпрацьовують основи миття та укладання волосся холодним і гарячим способами, опановують роботу з гарячим електроінструментом (плойки, праски, гофре) для укладання у зачіски. Улюблене накручування, формування локонів на довгому волоссі умовних клієнтів – одногрупників, запрошених друзів, моделей захоплює особливо, адже зачіски набувають цікавих елегантних форм.

Щоразу на заняттях слухачі дізнаються щось нове зперукарства, діляться власними дослідженнями і досвідом. Емоційно і натхненно виконують вони непрості завдання, адже незабаром у їх перукарські крісла сідатимуть реальні клієнти. Марія Колесник із Рівного та Юлія Деліславова з смтВолодимирець(«старша» група перукарів) свою виробничу практику проходять на базі навчального відділення РЦПТО ДСЗ – у навчальному Салоні краси. Навчання, що триває 5 місяців, за словами слухачок дозволило закохатися у професію, підштовхує до самостійності, додає сміливості і професійної впевненості.Дівчата дуже вдячні своїм майстру Оксані Підлісній і викладачу Анні Зотік, адже ті дають набагато більше, аніж передбачає програма. Юля поділилася, що практичні навички, додаткові знання під час семінарів та тісний зв’язок із наставниками додають упевненості та сприяють подальшому успішному працевлаштуванню. По закінченні навчання Юля обиратиме робоче місце у місцевих перукарнях.

Нова ж «молодша» група ще мало практикувала, вони лише починають самостійно виконувати непросту перукарську роботу. Вражає оптимізм, завзятість і цілеспрямованість початківців. А сестри Новікови Надія, Кароліна та Оксана із с. Олександрія Рівненського району впевнені: професійне навчання дозволить згодом створити свою унікальну майстерню перукарських послуг. До того ж, креативна назва уже напрошується…

Ланцюжок творчих і працьовитих людей нескінченний. Одна слухацька група лише розпочала виробниче навчання, тоді, як попередня незабаром завершить виробничу практику. Навчають, зростають усі – і безробітні, і освітяни. Армія професіоналів «наступає» і не залишає жодних шансів посередності і пасивності!

Читайте також