У Рівному назвали проекти-переможці "Громадського бюджету"

Сьогодні в Рівному оголосили проекти, які перемогли в голосуванні у рамках "Громадського бюджету". Відтак, із "великих" перемогли 5 проектів та 12 "малих". Загалом проголосували 13 977 рівнян, а це 42 499 голоси. До голосування були допущені 84 проекти.

"На жаль, деякі суб'єкти, які дуже хотіли перемогти і користувалися не зовсім правильними і коректними методиками - звезення людей. Це - негативно. Я розумію, що ці люди діють за принципом "бачу ціль - не бачу перешкод", але це не правилньо. Це підриває саму ідею громадського бюджету - прозорість, чистота, максимальна об'єктивність громади. У таких випадках ці принципи порушуються. Звезення порушує баланс. Я особисто, коли дивлюся на результаті голосування, розумію,що ми зробили помилку, коли дозволили навчальним закладам приймати участь у громадському бюджеті.Адже фактично освітяни зробили те, що вони не мали робити - повністю соціологічно перекреслили об'єктивність Громадського бюджету. Якщо відкинути освітні заклади, результати будуть зовсім інші", - зазначив голова Координаційного комітету громадського бюджету Рівного Сергій Паладійчук. 

Якщо повернутися до попердніх років, то у 2016 році було подано 45 проектів, з них голосували за 34, участь у голосуванні взяли 2 150 осіб. У минулому році ж подали 86 проектів, допущених до голосування - 52. Загалом голосували 5 347 рівнян. 

Нагадаємо, голосування тривало з 17 вересня до 1 жовтня двома способами: онлайн та заповненням бланків.

Читайте також: "За проекти Громадського бюджету в Рівному проголосували майже 14 тисяч людей"

Читайте також