У Рівному невдовзі запрацює перший приватний діалізний центр

У Рівному в приміщенні Центральної міської лікарні запрацює перший приватний діалізний центр. Його облаштовує компанія із виробництва продукції для діалізу та надання діалізних послуг «Фрезеніус Медикал Україна». Центр повноцінно запрацює й надаватиме послуги вже наприкінці цього року.

«За даними Національного реєстру хворих на хронічну хворобу нирок та пацієнтів з гострим пошкодженням нирок, станом на 2019-й рік у 11 940 осіб діагностовано хронічну хворобу нирок термінальної (V) cтадії, лише 5 448 з них отримували замісну ниркову терапію методом гемодіалізу. На Рівненщині гемодіалізної терапії наразі потребує 67 пацієнтів. Саме тому ми, як офіційний представник в Україні світового лідера з виробництва продукції для діалізу та надання діалізних послуг, прагнемо вирішити проблему нестачі діалізних місць у регіонах, зробити замісну ниркову терапію якісною і доступною, забезпечивши при цьому право пацієнта вибирати місце лікування. Також сподіваюсь, що відкриття сучасного діалізного центру пришвидшить розвиток служби трансплантації в області», — розповів директор ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» Роман Шурдук.

У медцентрі заплановано встановити щонайменше вісім надсучасних апаратів для гемодіалізу FRESENIUS 5008S, систему водоочистки й обладнання для автоматичного змішування розчинів. Це означає, що мінімум 40—45 пацієнтів із ХХН зможуть регулярно проходити процедуру гемодіалізу за високими стандартами «Фрезеніус Медикал Кер».

Окрім гемодіалізу (HDF ? HDF on-line), люди із ХХН також зможуть отримати консультацію спеціалістів (зокрема лікаря-нефролога) та кваліфіковану амбулаторно-поліклінічну допомогу.

Усі послуги доступні у межах Програми медичних гарантій. «Фрезеніус Медикал Кер Україна» — один із приватних закладів, який повністю відповідає вимогам Національної служби здоров’я України (НСЗУ), уклав договір із НСЗУ і може надавати послуги екстракорпорального гемодіалізу за встановленим на державному рівні тарифом на послуги. Для пацієнтів вони є безкоштовними, за все оплачує держава. Аби отримати  діаліз безоплатно, потрібно:

  •  Зателефонувати до медичного центру «Фрезеніус Медикал Кер Україна» або взяти направлення у свого лікаря-нефролога зі встановленим діагнозом N18.4, N18.5, N18.9, N19.
  •  Прийти в один із медичних центрів «Фрезеніус Медикал Кер Україна», у якому зручно отримувати лікування. 
  •  Почати отримувати якісну замісну ниркову терапію.

Спеціалізовані медичні центри «Фрезеніус Медикал Кер Україна» нині діють в Чернігові та Черкасах, незабаром відкриття у Харкові. Усі вони працюють за Програмою медичних гарантій 2021.

Читайте також