У Рівному невідомі проникли у машинне відділення ліфта та пограбували його (ФОТО)

https://888.rv.ua

У будинку на вулиці Волинської Дивізії, 21 у Рівному вирізали станцію управління ліфтом – тепер ліфт там не працює. У шахту несанкціоновано проникнули, а на місці події було зірвано замок та петлі від замка. Про це повідомляє сайт То моє Рівне. 

19 квітня о 8.30 ранку мешканці будинку зателефонували диспетчерам ПРАТ «Рівне-Ліфт» які із 1 березня обслуговують підйомники на мікрорайоні Північний,  та поскаржились на несправний ліфт. Начальник дільниці ПРАТ «Рівне-Ліфт», прибувши на місце події, побачив злом шахти та викрадене обладнання.

Він відразу повідомив про це ТОВ «Рівне Дім Сервіс», які надають житлово-комунальні послуги будинку. Після цього головний інженер ТОВ «Рівне Дім Сервіс» викликала поліцію.

Пограбування готували заздалегідь, адже зі слів диспетчера ПРАТ «Рівне-Ліфт» за день до того ліфти перезапускалися 5-7 разів. Така помилка вибиває тоді, коли хтось навмисне зупиняє ліфти на будь-якому із дев’яти поверхів. У будинок висилали механіка, але оскільки ліфт працював – то нічого не було виявлено. Ймовірно пограбування відбулось о 5.15 ранку, адже ліфт тоді вже не працював.

Наразі розслідування триває. Відомо тільки, що вирізали станцію управління ліфтом професіонали, оскільки аматори не змогли би скоїти такий спланований злочин. Така крадіжка була вигідна конкурентам, бо машинне відділення на металобрухт не здаси, його можна поставити тільки в інший ліфт. Зараз працівники «Рівне Дім Сервіс» вже поставили нові замки у шахту.

Варто зауважити, що такий випадок не поодинокий. Оскільки не так давно відбулось таке саме  пограбування станції управління ліфтом у сусідньому будинку на вулиці Волинської Дивізії, 19 (з під’їзд).

ТОВ “Рівне ДІм Сервіс” закликає всіх мешканців будинків бути обережними. Якщо побачите підозрілих сторонніх, то повідомляйте про це у правоохоронні органи.

Читайте також