У Рівному обговорили, чи готові освітяни до Нової української школи (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Відбулося засідання колегії управління освіти і науки на чолі із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко.

Обговорили готовність закладів загальної середньої освіти області до роботи в умовах Нової української школи.

Велику увагу приділили питанням щодо використання державної освітньої субвенції, облаштування початкових класів, готовність до навчального року, підвіз шкільними автобусами, оптимізацію, нове освітнє середовище.

«Хочу відразу всіх заспокоїти, що державна освітня субвенція – цільова і її можна використати лише за призначенням. Обласна рада вчасно розподілила надходження. Процес закупівлі триває. Парти, ноутбуки, інтерактивні дошки та інше приладдя поступово довозяться до шкіл. Можливо, що на 1 вересня не всі класи будуть повністю забезпечені необхідним, бо, як виявилось, українські підприємства не готові до такої кількості замовлень», – зазначила заступник голови Світлана Богатирчук-Кривко.

Начальник освітнього відділу Рівненської РДА Олександр Набочук отримав Подяку Кабміну

Начальник профільного управління Григорій Таргонський зауважив, що Нова українська школа – це не килимки, парти, дидактичний матеріал, а це, насамперед, нова філософія освітнього процесу, зміна ментальності вчителя та додав, що саме в цьому компоненті ми з вами маємо бути дуже чутливими до всіх процесів, що будуть відбуватися в Новій українській школі.

Поділилися враженнями від Нової української школи вчителі, завучі та директори шкіл, у яких пілотувалась нова концепція НУШ.

Ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній звернула увагу на особливості організації освітнього процесу та готовність вчителів.

Читайте також