У Рівному обговорюють питання цивільного контролю над ЗС України

19 листопада у Рівному стартував дводенний регіональний семінар ОБСЄ з прав і свобод військовослужбовців та інших ключових напрямів демократичного контролю над Збройними Силами України.

Захід організовано Координатором проєктів ОБСЄ в Україні спільно з Міністерством оборони України.

Учасниками семінару стали представники ОБСЄ в Україні, Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, громадських організацій. Від місцевого гарнізону залучено близько пів сотні військовослужбовців. На заході були присутні командири військових частин, підрозділів та їхні підлеглі, представники Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

 – Основне для нас – підняти теми переваги демократичного контролю над Збройними Силами України, захисту прав та свобод військовослужбовців, гендерної рівності чоловіків та жінок у вітчизняному війську, взаємодії Збройних Сил України з громадськістю. Також ми вручимо присутнім розроблений довідник «Основні права військовослужбовців ЗС України» та заслухаємо їхню думку з метою можливого його доопрацювання в подальшому, – зазначив менеджер проектів у військово-політичній сфері Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий.

Зі свого боку виконувач обов’язків першого заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України капітан 1 рангу Андрій Коренько наголосив, що нинішній захід не вирваний з контексту, а має комплексний характер. Рівне стало п’ятим із восьми міст проведення регіональних семінарів. До цього подібні заходи відбулися в Дніпрі, Одесі та Львові, наступним містом буде Вінниця.

Віктор Шубец, АрміяInform

 

Читайте також