У Рівному обирали запобіжний захід чоловікові, який" замінував" обласну лікарню у Луцьку

У Рівненському апеляційному суді сьогодні розглядали справу волинянина, який у квітні минулого року, за версією слідства, здійснив неправдивий виклик про замінування обласної лікарні. Місцевий суд першої інстанції визнав чоловіка винним та присудив реальний термін ув’язнення. Він подав апеляцію, рішенням Касаційного суду справа потрапила на розгляд у Рівненську область. До цього він був не під вартою, повідомляє Суспільне

Прессекретарка Рівненського апеляційного суду Олена Кузьменко прокоментувала:  

– Сьогодні дійсно розглядалась справа 39-річного чоловіка, якого Луцький міськрайонний суд визнав винуватим та призначив покарання у виді 4 років та 6 місяців позбавлення волі за неправдиве повідомлення про замінування обласної лікарні у Луцьку торік навесні. Із матеріалів справи відомо, що скоїв цей злочин він у стані сп’яніння, а при затриманні чинив опір поліцейським. У суді чоловік зазначав, що розкаюється у вчиненому. Сьогодні колегія суддів прийняла рішення, згідно з яким його взяли під варту у залі суду. Вони можуть оскаржити це рішення до Верховного суду упродовж місяця, – розповіла прессекретарка Рівненського апеляційного суду Олена Кузьменко.

Обвинувачували чоловіка за чотирма статтями Кримінального кодексу: неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, погроза працівнику правоохоронного органу, нанесення ушкоджень поліцейському та знищення майна полісмена при виконанні ним службових обов’язків (чоловік розбив телефон).

Суспільне також зв’язались із адвокатом обвинуваченого Андрієм Лизуном. Він сказав, що про оскарження рішення суду можна буде говорити після консультації з клієнтом і про це стане відомо наступного тижня. Свою позицію щодо сьогоднішнього рішення він коментує так.

– Розумію вашу увагу до випадку, але це не те ж систематичне явище, що відбувається в Рівному, в Луцьку. Це одна життєва помилка людини, раніше він не вчиняв правопорушень, має дитину, працює. Людина вчинила помилку і за таку помилку 4 роки і 6 місяців – це занадто суворе покарання, я вважаю. У нас по Кримінальному кодексу люди, які вчиняють вбивство, їхні дії кваліфікують як не вбивство, а тяжкі тілесні ушкодження і вони отримують "умовно". Я його не виправдовую і він себе не виправдовує, він працює, хоче погашати збитки, які завдав. Але чотири з половиною роки – це забагато, від його дій не настало ніяких наслідків, – сказав адвокат.  

Також Андрій Лизун уточнив, що у квітні торік поліція затримала чоловіка через 10 хвилин після того, як він здійснив дзвінок. 

 

Читайте також