У Рівному обрали «Перлинку та Перлину Рівного 2018» (ФОТО)

У неділю, 9 вересня, у Міжнародний День краси у Рівному у Міському палаці культури "Текстильник" відбулося грандіозне, феєричне та яскраве шоу - об’єднаний фінал Родинного фестивалю краси і талантів «Перлинка Рівного 2018» та Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018», який реалізовувався в рамках Громадського бюджету Рівного.

Відтак, глядачі мали змогу в повному обсязі відчути на собі силу краси, що врятує світ. За головну корону конкурсу змагалося аж 24 маленьких та 12 дорослих красунь віком від 6 до 22 років.

До слова, Фестиваль проходив у нашому місті вже увосьме. Його організатором традиційно є компанія «ARTmodels» та ГО «Нація талантів».

Під час тритижневої підготовки до фіналу «Перлинки і Перлини Рівного 2018» на усіх учасниць чекала насичена і цікава програма різноманітних активностей, зокрема участь у професійних відеозйомках та фотосесіях, спортивні змагання, пізнавальні майстер-класи з основ професійного дефіле, вокалу, риторики, хореографії та навіть як правильно приймати нагороди та отримувати корону під час церемонії нагородження. Крім того, усі фіналістки також брали участь у багатьох цікавих соціальних та благодійних заходах.

Детальніше про це – ТУТ: Як рівненські красуні готуються до фіналу «Перлинки та Перлини Рівного 2018»

Та найголовніше, що дарує Фестиваль для фіналісток – це всебічний розвиток дівчини як гармонійної особистості, розвиток її талантів, вдосконалення естетично-виховних традицій, а також формування позитивного сприйняття світу. За словами директора Фестивалю та Конкурсу Надії Пивовар, підготовка до фіналу «Перлинки Рівного» - це у хорошому сенсі своєрідний курс молодого бійця для дівчат, адже, як показує досвід попередніх років, після цього усі вони стають вже сформованими особистостями.

Традиційно конкурс «Перлинка і Перлина Рівного» щороку має свою певну тематику. Так, цьогоріч темою фінального шоу була теза «Родина – моя сила». Таким чином, усе – від дрес-коду учасниць до творчих завдань і традиційного соціального проекту було сповнене духом любові, сімейним затишком та родинним теплом. Адже проект, в першу чергу, спрямований на збереження і пропаганду сімейних цінностей.

Ведучими дорослої частини – конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - вже традиційно були столичний шоумен, телеведучий та журналіст Володимир Андрієвський та відома рівненська співачка, лауреатка багатьох всеукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів Марія ЗЛАТА. А ведучими дитячої частини – Фестивалю краси і талантів «Перлинка Рівного 2018» - цьогоріч стали учениці програми «Ведучі заходів» Агентства «ARTmodels» Соня Берук та Валерія Топчій.

Розпочалося ж фінальне шоу феєричним виступом Театру моди «ARTmodels» та «Парадом нагород 2018», під час якого публіці продемонстрували корони на білих оксамитових подушках, які отримають дівчата по завершенні конкурсу.

Після офіційного відкриття Фестивалю глядачам представили компетентне журі, яке, власне, і оцінювало конкурсанток та обирало переможниць. Так, до його складу цьогоріч увійшли: начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко, начальник управління молоді та спорту РОДА Віталій Ліпський, Заслужений діяч мистецтв України, керівник танцювального клубу «Флеш» Роман Гриценюк, багаторазовий золотий призер з перукарського мистецтва «Бурштинові зорі», фіналіст конкурсу «Снігова королева» та переможець обласних і місцевих конкурсів, рівненський перукар-стиліст Олександр Карпишин, відомий український дизайнер ексклюзивних чоловічих і жіночих виробів, виготовлених виключно зі шкіри та хутра, засновник бренду «FR» Фелікс Родіонов (Рівне), півфіналіст 8-го сезону  проекту «Голос країни» телеканалу «1+1», фронтмен гурту «Аудиторія 238» Дмитро Самко, директор відділу скаутингу і Школи моделей «L-Models» Галина Лазаренко (Київ), режисер-постановник, постановник дефіле Всеукраїнського конкурсу «Успішна Пані України», член правління благодійного фонду допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя», «Пані вишуканість України», «Пані грація Чернівців» Наталія Каралаш (Чернівці), куратор клубу схуднення і краси «Худнемо разом», володарка почесного титулу «Пані Дружби» першого конкурсу «Успішна пані України 2018» Майя Фісюк (Чернівці), засновниця вокальної школи «Crystal Voice», офіційний представник конкурсів краси «Принцеса України» та «Княгиня України», Заслужена артистка естрадного мистецтва України, «Успішна пані України 2018» Ірина Шабан (Івано-Франківськ), директор Національного конкурсу «Принц та Принцеса Країни», Міжнародного конкурсу-казки «Різдвяний Янгол» та Фестивалю моди «Top point» Тетяна Крилата (Полтава), директор модельного агентства «Марго», національний директор конкурсу «Міс туризм світу» Марина Меллін, засновник та ідейний натхненник компанії «ARTmodels», режиссер Фестивалю краси і талантів «Перлинка та Перлина Рівного 2018», володарка титулу «ГРАН-ПРІ Талант України» конкурсу «Успішна Пані України 2018» Оксана Ігас, художник міжнародної федерації фотомистецтва Національної спілки фотохудожників України, член рівненського фотоклубу «Час», переможець ІІ рейтингу «ARTMODELS AWARDS» стильного глянцю ALSM у номінації «Митець року» Олександр Майструк.

Після цього розпочалася, власне, конкурсна частина, яка складалася з чотирьох виходів фіналісток. А у перервах між конкурсними виходами глядачі у залі переглядали відеощоденник Фестивалю, в яких дебютували як телеведучі та журналістки минулорічні переможниці «Перлинки Рівного» - Марія Цимбалюк, Олександра Кучина, Олександра Курсик та Каріна Никончук.

Під час свого першого презентаційного виходу усі конкурсантки з’явилися на сцені в однакових білих сукнях з червоним оксамитовим поясом, які спеціально для конкурсу виготовила відома рівненська дизайнерка бренду «Dolloris» Зінаїда Троянчук. Ведучі по черзі називали номери і імена усіх конкурсанток та зачитували про них коротку інформацію.

Другий вихід учасниць мав назву «Ми – українці».

Це було справжнє родинне дефіле, під час якого фіналістки виходили на сцену разом із членами своїх родин – мамою, татом, сестричкою, братиком і навіть бабусею – у колоритних стилізованих українських строях з віночками на голові.

Цей вихід – це було справжнє розмаїття кольорів, вишиванок, квітів та стрічок. Відтак, усі глядачі вкотре мали можливість переконатися: українки – найкрасивіші! 

Традиційно найбільш цікавим, але і найбільш складним конкурсом «Перлинки і Перлини Рівного» був третій вихід під назвою «Моя фантазія». Завданням для дорослих «перлин» було продемонструвати на сцені свій фешн-погляд на те, як повинна виглядати стильна рівнянка у одязі кольорів прапора нашого міста.

А дефілювали вони під неймовірний спів лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, учасника телепроекту «Голос ДІТИ» Назара Власюка.

Натомість завданням для маленьких «перлинок» у конкурсі «Моя фантазія» було відзняти соціальний ролик про свою найголовнішу сімейну традицію зі своєю ж участю та підготувати власний фемілі-лук, який вони по черзі демонстрували глядачам після перегляду свого відео.

Традиційно, останнім виходом фіналісток «Перлинки і Перлини Рівного 2018» було дефіле у вечірніх сукнях.

Дівчата дефілювали на сцені під ніжний голос рівненської співачки Марії ЗЛАТИ. Вони вражали глядачів своєю красою, граційністю та вишуканістю.

Після цього усі 14 членів журі відправилися у радчу кімнату для того, аби вирішити, кому ж вручити ті чи інші титули та хто ж стане володаркою головної корони конкурсу.

До слова, глядачі у залі також обирали своїх переможниць, які в результаті отримали титул «Глядацька симпатія». Для цього потрібно було обрати одну перлинку та одну перлину, які сподобалися найбільше, написати номер цих учасниць на відривній частині запрошення та вкинути у спеціальну скриньку під час антракту.

Також під час фінального шоу на глядачів чекала концертна програма. Зокрема, сюрприз для глядачів подарувала засновниця та ідейна натхненниця компанії «ARTmodels», режисер Фестивалю краси і талантів «Перлинка та Перлина Рівного 2018», володарка титулу «ГРАН-ПРІ Талант України» конкурсу «Успішна Пані України 2018» Оксана Ігас.

Вона вперше для рівнян виступила на сцені з неймовірно чуттєвим та емоційним номером - літературно-музичною композицією «Два крила», яка була присвячена батькам. Головним меседжом номеру було те, що лише в обіймах мами і тата можна закутатись, як у два крила одного янгола.

Також для глядачів співали Соня Берук, Дар’я Бугайчук, Ірина Шабан та Дмитро Самко.

Крім цього, усі присутні змогли переглянути кращі творчі номери конкурсу «Шоу талантів», який відбувся напередодні у перший конкурсний день. Так, за його результатами компетентне журі визначило переможницю і володарку титулу «Талант Фестивалю», а також відібрало 6 кращих номерів, які і ввійшли до програми фінального гала-шоу. Тож найбільше членам журі сподобалися такі номери: театрально-музична композиція «Три бажання» у виконанні Кіри Демянюк...

танок «В країні чудес» від Софії Корнійчук...

танець з елементами художньої гімнастики «Ми будемо танцювати!» від Поліни Остапчук...

літературна композиція «Кубики щастя» від Влади Шевчик...

та вокальні номери від Дар’ї Казакової, яка заспівала сучасну українську пісню «Україна – це я»...

 та Марти Блажкової, яка виконала відому пісню «Human».

Також глядачів порадував Театр моди «ARTmodels», який виступив з прем’єрою свого нового номеру під назвою «Лови момент» з використанням мови жестів під попурі пісень українського гурту «АнтитілА».

Варто зазначити, що конкурс «Перлинка та Перлина Рівного»  традиційно несе в собі благодійну складову. Так, у перший конкурсний день напередодні фіналу фіналістки представляли власні лоти, які потім продавали на благодійному аукціоні глядачам у залі. Так, завдяки цьому вдалося зібрати доволі велику суму - 17 тис. 500 грн. До речі, фіналістка, яка найкраще впоралася з цим завданням, стала володаркою титулу «Добро Фестивалю».

Ще однією благодійною акцією від учасниць «Перлинки і Перлини Рівного 2018» став продаж імбирно-медового печива з побажаннями. Його власноруч випекли маленькі «перлинки» під час спеціального майстер-класу, а таємні віншування до них написали дорослі «перлини» разом із «Перлиною Рівного 2017» Інною Рабченюк. Так, під час фінального шоу його продавали у фойє, де кожен сам для себе визначав його ціну. Так, вдалося зібрати ще майже 1400 грн. Усі виручені від благодійних акцій кошти вже днями передадуть у відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої клінічної лікарні.

Після обговорення журі розпочалася кульмінація вечора – церемонія нагородження, коли всі глядачі нарешті дізналися імена переможниць у кожній із номінацій та володарок головних корон. Варто зазначити, що нагороди і відзнаки отримали усі без винятку фіналістки.

Отже, «Перлиною Рівного 2018» стала 20-річна студентка Каріна Терновик. Вона ж отримала титул «Глядацька симпатія». До слова, тепер Каріна представлятиме наше місто на національному конкурсі краси "СтудМіс України 2018". Також вона отримала запрошення на участь у міжнародному конкурсі "Міс туризм світу 2018", що незабаром пройде у Малайзії.

І віце-перлина Рівного 2018 – 16-річна Вікторія Пузирко.

ІІ віце-перлина Рівного 2018 – 21-річна Анастасія Волчук.

Зліва направо: Вікторія Пузирко, Каріна Терновик, Анастасія Волчук

ДОБРО Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» (за результатом благодійного аукціону) - 15-річна Каріна Карпова. Вона також стала і "ГРАЦІЯ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018».

ФОТОПЕРЛИНА 2018 (за результатом інтернет-голосування в мережі Інстаграм) – 20-річна Каріна Крилюк. Вона ж отримала титул ГАРМОНІЯ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018».

ДРУЖБА Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» (обиралася шляхом голосування між самими учасницями Конкурсу) - 16-річна Вікторія Пузирко.

ЕНЕРГІЯ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 22-річна Тетяна Параниця.

НІЖНІСТЬ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 18-річна Іванна Герасимчук.

ТВОРЧІСТЬ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 18-річна Яна Томчук.

ЕЛЕГАНТНІСТЬ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 21-річна Ірина Карчевська.

ВИШУКАНІСТЬ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 17-річна Вероніка Шевчук.

ШАРМ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 18-річна Оксана Харечко.

АРТИСТИЧНІСТЬ Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» - 22-річна Анастасія Боднарська.

- Я дуже щаслива, що перемогла сьогодні. І щаслива за усіх учасниць, адже кожна з них по-своєму красива. Я вважаю, що мрії здійснюються, якщо вірити в це і працювати над собою. Будь-яка перемога - це результат великої роботи над собою, яка проявляється в щоденному самоконтролі - коли не відхиляєшся від мети і впевнено крокуєш вперед, - зазначила після конкурсу новоспечена «Перлина Рівного 2018» Каріна Терновик.

Головне ж звання «Перлинки Рівного 2018» виборола 9-річна Влада Шевчик.

ГРАН-ПРІ Фестивалю «Перлинка Рівного 2018» (вікова категорія 6-7 років) здобула 6-річна Поліна Остапчук. Вона ж отримала титул ТАЛАНТ Фестивалю «Перлинка Рівного 2018» за результатом конкурсу «Шоу талантів», а також титул Перлинка ДРУЖБИ 2018, яку обирали самі ж учасниці Фестивалю.

ГРАН-ПРІ Фестивалю «Перлинка Рівного 2018» (вікова категорія 8-9 років) отримала 8-річна Кіра Демянюк. Вона ж стала «Перлинкою глядацьких симпатій 2018».

ГРАН-ПРІ Фестивалю «Перлинка Рівного 2018» (вікова категорія 10-11 років) віддали 10-річній Вероніці Дремлюзі.

ГРАН-ПРІ Фестивалю «Перлинка Рівного 2018» (вікова категорія 12-14 років) здобула 13-річна Марта Блажкова.

І віце-перлинка Рівного 2018 – 9-річна Дар’я Казакова.

ІІ віце-перлинка Рівного 2018 – 6-річна Уляна Король.

ФОТОПЕРЛИНКА 2018 (за результатом інтернет-голосування в мережі Інстаграм) – 9-річна Поліна Терещук. Вона ж отримала титул «Тендітна  перлинка 2018».

Симпатія ARTmodels (вибір команди організаторів Фестивалю) – 8-річна Анна Троцька. Вона ж стала і «Елегантною перлинкою 2018».

Артистична перлинка 2018 – 9-річна Софія Олексійчук.

Вишукана перлинка 2018 – 6-річна Анастасія Устюгова.

Граційна перлинка 2018 – 6-річна Анна Кулініч.

Гламурна перлинка 2018 – 9-річна Маргарита Ковтунець.

Гармонійна перлинка 2018 – 12-річна Аліна Козакевич.

Енергійна перлинка 2018 – 14-річна Дарія Ядчишина.

Загадкова перлинка 2018 – 10-річна Соломія Вітюк.

Казкова перлинка 2018 – 6-річна Марина Рубель.

Креативна перлинка 2018 – 14-річна Ангеліна Давидчик.

Модна перлинка 2018 – 8-річна Валерія Наулік.

Мрійлива перлинка 2018 – 9-річна Юлія Лейченко.

Ніжна перлинка 2018 – 7-річна Беата Ніколаєнко.

Стильна перлинка 2018 – 9-річна Єлизавета Шрекенбах.

Сяюча перлинка 2018 – 13-річна Ольга Боровець.

Чарівна перлинка 2018 – 8-річна Софія Корнійчук.

- Я дуже пишаюся, що перемогла, але я вважаю, що перемагати — це перемагати, в першу чергу, себе, - зауважила після нагородження "Перлинка Рівного 2018" Влада Шевчик. - Зараз мене переповнює щастя.

Також своїх фавориток нагородили і минулорічні переможниці. Так, «Перлина Рівного 2017» Інна Рабченюк відзначила Вікторію Пузирко...

«Перлинка Рівного 2017» Марія Цимбалюк - Владу Шевчик...

Крім того, володарки Гран-прі Фестивалю «Перлинка Рівного 2017» також обрали для себе своїх переможниць. Зокрема, Каріна Никончук нагородила Ангеліну Давидчик...

Олександра Кучина – Кіру Демянюк та Каріну Карпову...

а Олександра Курсик – Кіру Демянюк.

Окрім цього, запрошення на участь у Міжнародний конкурс-казку «Різдвяний Янгол», що пройде вже у грудні у місті Івано-Франківську, отримали Поліна Остапчук, Кіра Демянюк, Уляна Король та Дар'я Казакова

А запрошення на Національний конкурс «Принц та Принцеса Країни», який відбудеться у квітні 2019 року у місті Полтаві, отримали також Ольга Боровець, Влада Шевчик, Марта Блажкова та Софія Корнійчук. Їх дівчаткам вручила особисто директорка цих обох конкурсів Тетяна Крилата.

Завершився вечір великою спільною фотосесією з усіма тріумфаторками конкурсу.

- Мені дуже сподобалося, як сьогодні у нас заграла перша частина, наскільки вона була сюжетно рівною і цікавою, наскільки нам вдалося втілити режисерський задум, - ділиться враженнями засновниця Фестивалю Оксана Ігас. - Я сьогодні вперше була за кулісами в момент церемонії нагородження. Це - абсолютно нові для мене відчуття. Я рада, що наша команда розширюється, збільшується. Також скажу, що це було непросто - 36 учасниць. Очевидно, що наступного року ми вже не будемо стільки брати фіналісток. Але свято відбулося, і воно було красиве, гарне, добре - від душі і серця. Сподіваюся, що усім сподобалося.

 Переможниці та володарки Гран-прі Фестивалю і Конкурсу "Перлинка і Перлина Рівного 2018" з засновницею фестивалю Оксаною Ігас (крайня зліва) та директором Фестивалю Надією Пивовар (крайня справа)

Фото - Сергія ПЕРЕПЕЛИЦІ спеціально для ARTmodels

Більше фото в галереї:

Читайте також