У Рівному обрали запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у нападі та грабежі

фото ілюстративне

Щонайменше до 20 лютого перебуватиме в СІЗО рівнянин К., якого органи досудового розслідування обґрунтовано підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, а також із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Кривавий розбійний напад було вчинено торік 5 вересня. Як стверджує слідство, приблизно о 21:15 підозрюваний К. в під’їзді одного з будинків на вулиці Макарова в Рівному напав на місцевого жителя Г.. Нападник завдав потерпілому три удари ножем в грудну клітку та не менше чотирьох — в живіт, обличчя і шию. К. відібрав у чоловіка сумку, в якій знаходились польські злоті, долари США, російські рублі на загальну суму 3 820 гривень і 9 361 гривня. 

Уже в лікарні медики виявили в пораненого пошкодження міжреберних судин, діафрагми і шлунка, які згідно з висновком експерта відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя в момент заподіяння.

19 грудня 2018 року громадянинові К. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а вже наступного дня ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду задоволено клопотання слідчого про обрання підозрюваному К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, без визначення розміру застави.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник підозрюваного. В апеляційній скарзі він переконував суд у необхідності змінити його підзахисному запобіжний захід на більш м’який: домашній арешт від 20:00 до 08:00.

Державний обвинувач просив суд відмовити захисникові в задоволенні апеляційної скарги, оскільки підозрюваний вже кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності, а відповідно до обвинувального вироку, ухваленого Рівненським міським судом 26 січня 2016 року, уже засуджений на 3 роки і 2 місяці позбавлення волі. Попередні три судимості суд призначав рівнянинові К. іспитові строки.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши думку сторін, ухвалу Рівненського міського суду залишив без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду

Читайте також