У Рівному оновлять план зонування міста

Сьогодні, 11 березня, під час сесії Рівненської міської ради депутати проголосували за оновлення плану зонування міста.

Даний проект рішення було винесено за ініціативи секретаря Рівненської міської ради та голови тимчасової депутатської комісії з вивчення питання забудови Рівного Віктора Шакирзяна.

За словами секретаря Рівнеради, нове зонування допоможе усунути десятки порушень у сфері будівництва міста.

"Ми на тимчасовій комісії, під час виїзних засідань на багатьох об’єктах бачили одне і те саме. Застарілий план зонування, дає можливість для численних маніпуляцій у будівництві. Його негайно треба оновити. По суті, це одна з головних шпарин, яку в останні роки активно використовували недобросовісні забудовники. ЇЇ необхідно якнайшвидше закрити і це у великій мірі допоможе вподальшому уникнути хаотичності у забудові міста. Важливо також розуміти, що для тих, хто готовий будувати за чесними і прозорими правилами оновлення плану зонування тільки допоможе. Дасть чіткі орієнтири і будівельним компаніям, і архітекторам, як їм потрібно будувати правильно з урахуванням інтересів громади", - прокоментував Віктор Шакирзян.

Віктор Шакирзян каже, очолювана ним комісія напрацьовує і інші ініціативи, які дозволять навести лад у сфері будівництва. Але головним результатом її роботи називає відновлення довіри людей до місцевої влади і депутатського корпусу, адже раніше люди, бачачи порушення, по-суті навіть не мали куди звернутися і могли розраховувати хіба на відписки чиновників.

До слова, новий зонінг підтримали 35 депутатів. Також було доручено Управлінню містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради невідкладно організувати проведення робіт з оновлення (уточнення) плану зонування території міста Рівного на актуалізованій топографічній основі та з урахуванням даних земельного кадастру. Після чого оновлений план буде винесений на розгляд Рівнеради.

 

Читайте також