У Рівному перевіряли ліфти

Загрозу аварійних ситуацій на ліфтах Рівного зможе попередити взаємодія Управління Держпраці та ТОВ «ЧОРНЕ МОРЕ ПЛЮС», пише Управління Держпраці у Рівненській області.

Планову перевірку дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки в ТОВ «ЧОРНЕ МОРЕ ПЛЮС» здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області Комісія під головуванням начальника відділу нагляду у промисловості Івана Онищука перевірила 4 виробничих об’єкти товариства: службу охорони праці, ліфтовий відділ, діагностичну лабораторію, електрогосподарство. Інспектуючи ліфтовий відділ, фахівці перевірили понад 50 пасажирських ліфтів житлового фонду міста Рівне, технічне обслуговування яких здійснює ТОВ «ЧОРНЕ МОРЕ ПЛЮС».

Загалом інспектори виявили 29 порушень, 12 з яких стосувалися технічного стану ліфтів. Під час перевірки 6 із них були усунуті. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто одну посадову особу товариства. Керівнику вручено акт перевірки та обов’язковий для виконання припис.

Діагностичною лабораторією ТОВ «ЧОРНЕ МОРЕ ПЛЮС» за період з 2016 року по січень 2019 року проведено 523 експертних обстеження ліфтів, з них видано 38 негативних висновків за результатами експертних обстежень, а 63 ліфти визнано такими, що потребують заміни та модернізації (технічний стан не дозволяє проводити подальшу їх безпечну експлуатацію). Разом із тим керівник суб'єкта господарювання не призначив з числа фахівців, які працюють на постійних засадах, осіб, відповідальних за надання уповноваженій організації інформації про результати технічного огляду та/або експертного обстеження устаткування. Аналогічна інформація не надавалась і Управлінню Держпраці у Рівненській області. В ході підсумкової наради з керівниками та посадовими особами товариства голова комісії наголосив на необхідності інформувати Управління про результати експертних обстежень ліфтів, за якими видані негативні висновки і технічний стан яких не дозволяє проводити їх подальшу безпечну експлуатацію. 

- Якби нам давали цю інформацію, то ми б вживали заходів реагування, - роз’яснив Іван Онищук, - тобто могли б порушувати питання термінового ремонту ліфтів перед правоохоронними органами, Рівненською міськрадою, мешканцями будинків. 

Потрібна співпраця і розуміння, що надана інформація не лише допоможе роботі Управління, а й попередить загрозу виникнення аварійної ситуації на ліфтах.

Читайте також