У Рівному підписали Меморандум, який передбачає соціальний захист осіб з інвалідністю

Керівник громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян підписав Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями Рівного, які займаються допомогою людям з інвалідністю.

Меморандум передбачає соціальний захист осіб з інвалідністю та створення сприятливих умов для їхньої життєдіяльності та реабілітації. Після підписання, усі представники громадських організацій розповіли про свою роботу та проблеми, які потрібно вирішувати. Представники однієї із громадських організацій, кажуть, що їхня співпраця з Віктором Шакирзяном триває вже не перший рік та подякували за регулярну спонсорську допомогу для розвитку та навчання дітей з синдромом Дауна і іншими нозологіями.

«Дуже дякуємо Віктору Шакирзяну, який підтримує нас вже три роки, розуміє наші проблеми та піклується про наших діток. Найболючішою нашою проблемою вважаємо те, що молоді з інклюзією, нема де навчатися після школи, нема, де реалізовувати себе. Я сама мама особливої дитини і вважаю, що потрібно займатися з батьками, які не можуть прийняти та допомогти своїм дітям. Наша громадська організація неодноразово відвідувала пологові будинки. Однак, лікарі не готові співпрацювати, кажуть у них такі діти не народжуються», - зазначила представник ГО «Асоціація батьків дітей інвалідів» Тетяна Молчанова.

Голова Марія Косенська, розповіла, що має доньку з інвалідністю, якій вже 28 років і основна їхня проблема - соціалізація. Жінка каже, що вірить, що підписання сьогоднішнього меморандуму дасть змогу дітям навчатися після школи та здобувати омріяну професію, а потім і роботу.

«Нещодавно Віктор Шакирзян допоміг нам організувати кулінарний майстер-клас. Нашим діткам та їх батькам це дуже сподобалось. Сьогодні підписали Меморандум про співпрацю, наші організації працювали окремо кожна, зараз будемо об’єднуватися і разом намагатися зробити усе необхідне, щоб наші діти відчували себе повноправними членами суспільства. Основне, це соціально-психологічна реабілітація, наша громадська організація шукає психологів для діток з інвалідністю, вони приходять, однак не усі можуть працювати, не всі витримують морально», - розповіла Марія Косенська, голова громадської організації “Спілка інвалідів з дитинства “Передзвін”.

Нагадаємо, що напередодні Віктор Шакирзян особисто зустрічався з батьками дітей. Керівник «Рівне Разом» вислухав кожного із батьків, які вже почали втрачати надію, що хтось їм допоможе.

* передвиборча агітація

Читайте також