У Рівному пікетували проти поліцейського свавілля (ФОТО)

Вчора, 21 червня, у Рівному відбулася всеукраїнська акція "Ні - поліцейському свавіллю!", повідомляє "Правий Сектор Рівненщини".

Активісти мітингували перед Головним управлінням Національної поліції в Рівненській області. Метою акції було висловити незгоду з діями поліції, яка застосувала силу до опонентів Маршу рівності, що пройшов минулої неділі у Києві. Як пише "Правий сектор", унаслідок операції було затримано 57 людей.

Активісти хотіли передати начальнику управління Нацполіції в Рівненській області Валерію Самчуку листа, у якому його запитують, чи були задіяні того дня рівненські правоохоронці у Києві та просять дати правову оцінку діям колег, пише "UA: Рівне". 

Валерія Самчука на місці не було, тому з активістами спілкувався його заступник Руслан Стрельбіцький.

"На нашу думку, поліція перевищила службові повноваження і вчинила протизаконні дії. Ми хочемо почути позицію пана Самчука як громадянина і керівника обласної поліції. Ми хочемо дізнатися, чи були відряджені наші полісмени в Київ і чи брали вони участь в побитті. І якщо так, то щоб було проведено розслідування і вони були покарані," - розповів керівник "Правого сектору Рівненщини" Олександр Подвишенний.

Правову оцінку діям правоохоронців дасть прокуратура і службове розслідування, яке проводить ГУНП в Києві.

Читайте також