У Рівному планують провести позачергову сесію облради, щоб вирішити проблему заборгованості для медиків

Сьогодні на сесію Рівненської обласної ради прийшли медичні працівники різних комунальних установ, які вже другий місяць не отримали заробітні плати. Така колізія утворилась через те, що 13 травня було створено Департаменту охорони здоров'я та цивільного захисту населення, у який об'єднали два управління - охорони здоров'я та цивільного захисту населення.

Ці зміни не повинні були вплинути на виплати заробітної плати працівникам, але сьогодні на сесії депутати виключили з проєкту змін до бюджету питання про фінансування Департаменту та не підтримали його створення. Тим самим блокуються фінансові виплати для працівників низки комунальних закладів.

Читайте також: На сесії Рівненської облради – сутички медиків і депутатів (ФОТО+ВІДЕО) 

Після провалього першого голосування, в кінці сесії обранці не прийняли рішення повернутись до розгляду бюджету та вирішити питання - забракло голосів.

Стурбовані медичні працівники готові боротись до кінця і шукають шляхи, як привернути увагу депутатів. Самі ж обласні обранці збирали підписи для проведення позачергової сесії якнайшвидше - аби вирішити це питання.

Читайте також