Вірус став заразнішим: у Рівному побільшало випадків, коли на COVID-19 хворіють сім’ями

Фото - відкриті джерела

За ранковими даними в Рівному 355 виявлених активних хворих на коронавірус. Лікування у стаціонарних умовах потребують 45 рівнян. За минулу добу додалось 48 нових випадків.

Завідувачка інфекційним відділенням Рівненської міської лікарні Галина Максимчук розповіла, що нині надають допомогу 51-му хворому. Переважна більшість людей, які потрапили в лікарню, це особи старшого віку – за 70 років.

«Але є в нас випадки і серед молодих людей, це 35-45 років, які так само мають дуже активний розвиток із гіпертермією, із дихальною недостатністю і саме в них ми підозрюємо штам «Дельта». Наразі 80% наших пацієнтів - киснезалежні. Кількість госпіталізованих збільшується від початку вересня і зараз приблизно 10-12 чоловік за добу поступає».

Лікарка додає, що при легкому перебігу хвороби, якщо немає серйозного ураження легень, людину виписують через 7-10 днів. Якщо ураження легень становить понад 70% і пацієнт киснезалежний – процес лікування затягується і триває понад два тижні. Однак, від початку осені зросла кількість родинних випадків зараження, що може свідчити про вищу заразність.

«Зараз цей вірус найбільш контагіозний (заразний, - авт.): якщо раніше в нас були пацієнти, що з однієї сім’ї хтось один захворів, інші не захворіли, то зараз, як правило, сімейних випадків у нас є багато. Нині є чотири сім’ї - чоловіки і дружини, - додала пані Максимчук.

Читайте також