У Рівному почали купувати автомобілі з потужними двигунами: яка марка найпопулярніша? (ІНФОГРАФІКА)

Впродовж минулого місяця в Рівному та області зареєстрували 55 нових легковиків, а середній об’єм двигуна цих авто становив майже 2 літра.

Це другий показник серед усіх регіонів. Потужніші автомобілі купували лише на Волині. Там середній об’єм двигуна становив майже 2,2 л.

Майже половина зареєстрованих у Рівному автомобілів – дизельні. Загальна вартість зареєстрованих автомобілів у регіоні минулого місяця становила менше двох мільйонів доларів США, якщо не враховувати ціни додаткового обладнання. Найбільша частка автомобілів, які купили рівняни, входить у ціновий діапазон від 17 до 35 тисяч доларів. Таких автомобілів 60%. Середня вартість автомобіля в регіоні у травні становила 32 тисячі доларів США.

Найчастіше купували автомобілі марки Toyota. Минулого місяця у Рівному та області зареєстрували 8 таких машини на суму 250 тисяч доларів. Також часто купували Skoda і Mercedes. Серед моделей найкращі продажі були Renault Duster і Audi A3 Sportback – по 4 проданих авто.

Загалом, у травні українці витратили понад 200 мільйонів доларів на нові автомобілі. Кількість проданих авто у травні становила понад 6,6 тисяч. Серед них були як преміальні машини, так і російські ВАЗ та УАЗ.

Нагадаємо, у квітні у Рівному та області зареєстрували майже 70 нових автомобілів, а сума покупок становила 2 мільйони доларів.

Читайте також