У Рівному поліцейські розшукують зловмисника, який кинув гранату на подвір'я підприємця

До поліції сьогодні, сьомого листопада, близько четвертої ранку повідомила 22-річна жителька обласного центру, що у своєму господарстві на вулиці Декабристів вона почула звук, схожий на вибух.

Внаслідок вибуху у будинку спрацювала сигналізація. Однак, коли працівники поліції охорони оперативно приїхали на виклик, зловмисник утік. 

На місці події поліцейські встановили, що невідома особа кинула вибуховий предмет на подвір’я будинку, що належить 55-річному рівнянину, приватному підприємцю. У будинку проживає його донька, яка на момент злочину була в оселі сама і не постраждала. 

За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу ГУНП встановили, що на подвір’ї вибухнула граната РГД-5. Її уламки вилучили та направили на експертизу. 

Внаслідок вибуху пошкоджено фасад будинку, вхідні двері та вікно.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Працівники Рівненського відділу та обласного управління проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення особи зловмисника.

Крім того, як зазначив т.в.о. начальника поліції Рівненської області Сергій Волков, коли певні конфліктні ситуації особами вирішуються способом підкидання гранат чи підпалів - не прийнятна. Це стимулює правоохоронців окрім стандартних слідчих та розшукових дій, посилити комплекс превентивних та профілактичних заходів. Проаналізувати більш глибше діяльність людей певних соціальних прошарків на Рівненщині, аби підвищити рівень безпеки.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також