У Рівному поліцейські вивчали, як наркотичні речовини впливають на організм людини (ФОТО)

фото - Фейсбук

Поліцейські охорони Рівного вивчали наркотичні речовини та їх вплив на організм людини 

Чимало правопорушень вчиняються під впливом наркотичних речовин. В професійній діяльності поліцейські охорони щоденно стикаються з тими чи іншими проявами наркотичної інтоксикації, тому важливо знати та розділяти їх.

На запрошення провідного психолога ВКЗ УПО в Рівненській області Нелі Гульчук для проведення психопрофілактичної роботи до управління завітав лікар невролог Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення Назар Рущак. Лікар розповів про наркотики та їх вплив на організм людини. Це, по суті своїй, отрути Одним з найпоширеніших є залежність від алкоголю.

- Основним компонентом усіх алкогольних напоїв є етиловий або винний спирт (етанол), - розповів лікар Назар Рущак. - Він належить до речовин, які викликають звикання і хворобливу пристрасть (алкоголізм), який з'являється в необхідності оп'яніння для досягнення ейфорії, зняття фізичного та психічного напруження, звикання організму до алкоголю з поступовим збільшенням кількості вживаного спиртного, формуванням абстинентного (похмільного) синдрому. Вплив алкоголю викликає гострі та хронічні розлади психіки, порушення роботи серцево-судинної системи, руйнування печінки, нервово-м'язові збудження, розвиток судом, патології дихальної системи: хронічні бронхіти, пневмонії, сухоти, зміни в корі головного мозку, руйнування нейронів (нервових клітин), - підкреслив лікар невролог.

Марихуана, героїн, ЛСД, алкоголь, екстезі, превентин та ще чимало різних видів речовин, які розділяють життя людини на до та після. Поліцейські охорони дізналися про дію на організм цих речовин, основні побічні ефекти, вплив на поведінку людини після їх вживання, способи допомоги при інтоксикації. Ці знання будуть корисними при виконанні службових обов’язків поліцейським охорони та допоможуть врятувати життя громадян.

Повідомляє управління поліції охорони в Рівненській області

Читайте також