У Рівному померла художниця Алла Локтіонова

Учора перестало битися серце художниці Рівненського облмуздрамтеатру Алли Локтіонової. Прощання з Аллою Олегівною відбудеться 13 квітня з 12.00 до 13.00 у фойє театру. 

Її пам'ятають не лише як автора неймовірно глибоких сценографічних рішень, але як мудру, вдумливу, життєрадісну ЛЮДИНУ, яка любила ЖИТТЯ, обожнювала ТЕАТР. Залишивши по собі величезну кількість прекрасних театральних дітей, саме так вона називала кожну свою виставу, а також океан теплих спогадів і мудрих слів, що назавжди залишаться у серцях тих, хто мав можливість спілкуватись з митчинею, Алла Олегівна відійшла у вічність...

Архітектор за освітою, Алла Олегівна вміла до найменших дрібниць продумати креслення складних сценічних конструкцій, а її ескізи театральних костюмів самі по собі вже були справжнім витвором мистецтва.

Кожна деталь на сцені у виставах художниці, як і в її реальному житті, не випадкова. Усе завжди мало багаторівневий часто символічний зміст.

Як автор художнього оформлення сотень вистав, Алла Олегівна неодноразово ставала переможницею престижних театральних фестивалів.

Як художник Алла Локтіонова у нашому театрі здійснила постановку таких вистав діючого репертуару "Біла ворона", "Моя чарівна леді", "Останній строк", "Земля", "Калігула", "Полліанна", "Самотня леді", "Вечеря з диваком", "Суперники", "Розмова, якої не було", "Сон літньої ночі", Моя дружина... , або Як повернути чоловіка" та інших. Вона є автором художнього оформлення багатьох постановок в театрах далеко за межами нашого міста, країни.
Створила Різдвяний вертеп, що прикрашав фойє театру цьогоріч.

Читайте також