У Рівному працівники екстренки заступились за свого керівника, якого підозрюють у розтраті "ковідних" грошей

Головному лікарю Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрію Бортніку повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. У ході розслідування встановлено, що посадовець нібито здійснив виплати у сумі понад 400 тисяч гривень працівникам центру, собі та своїм заступникам. Серед тих, хто отримав доплати, були медсестри із прийому викликів та інші працівники, які не контактують із хворими безпосередньо.

Наразі вирішується пиатння про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

На офіційній сторінці "екстренки" у Фейсбуці працівники заступилися за свого керівника та висловили обурення, що зароблені важкою працею у період пандемії Covid-19 гроші, на думку правоохоронців, незаконні.

У повідомлення йдеться, що лікарі, фельдшери, водії, працівники Єдиної оперативної диспетчерської служби та інші працівники «швидкої» Рівненщини цілодобово викладалися на повну, аби врятувати життя людям.

"Кожен зробив свій вклад, починаючи від диспетчерів, які терпляче приймали виклики схвильованих та наляканих пацієнтів, лікарів, які ризикували своїм здоров’ям та робили все можливе, щоб пацієнти не втратили шанс на життя і закінчуючи санітарами, які після кожного виїзду до ковідного пацієнта дезінфікували автомобілі «швидкої». Для нас не зрозуміла позиція правоохоронних органів, які розмежовують працівників «швидкої» на тих, які варті «ковідної» зарплати, і тих, які ні", - зазначають на сторінці центру.

У пресслужбі швидкої допомоги запропонували авторам підозри спробувати один день попрацювати з "ковідними" бригадами.

Сьогодні під час брифінгу координаторка вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк розповіла, що виплати медичним працівникам та іншим працівникам лікувальних закладів регламентовані відповідною постановою Кабінету Міністрів, яка вийшла ще у 20-му році.

"В цій постанові чітко зазначено, що в закладах охорони здоров`я, які задіяні до наданння медичної допомоги пацієнтам з "ковід", передбачена доплата медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті у наданні медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом", - зазначає пані Гандзюк.

Йдеться про виплати у розмірі 300% від заробітної плати.

"Що стосується переліку працівників, то в кожному лікувальному закладі цей перелік встановлюється відповідним наказом керівника закладу. Цього переліку нема визначеного - його затверджує керівник закладу", - додала координаторка вакцинації області.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Безпідставні виплати за роботу з COVID-хворими: головного лікаря із Рівненщини підозрюють у зловживанні службовим становищем

Читайте також