У Рівному працюють чотирилапі поліцейські (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Обіймати посади у цьому поліцейському підрозділі можуть далеко не всі. Аби бути кінологом, необхідно мати не тільки любов, повагу до тварин, а й терпіння, наполегливість. Та головне — любити роботу, тоді і вихованці досягатимуть успіхів на службі. В цьому переконані працівники кінологічного центру поліції області.

Рівненські кінологи пишаються своїми вихованцями, які змалку стають повноправними членами поліцейської родини, і можуть розповідати про них без упину.

У 2018 році службові собаки виїжджали 375 разів на місця подій, були задіяні в 66 оперативно-розшукових та профілактичних заходах і допомогли виявити 107 кримінальних правопорушень. А вже з початку цього — «розкрили» 82 злочини, здійснивши 169 виїздів.

Так, відзначилася цьогоріч німецька вівчарка Джері, яка допомогла затримати крадія і знайти безвісти зниклу жительку Радивилівщини.

На утриманні Центру зараз — 26 чотирилапих поліцейських, у тому числі і пес спецпідрозділу КОРД. У кожної собаки — службове «житло», розпорядок дня, дворазове харчування у конкретно визначені години, прогулянка, клінічний огляд, прибирання, тренування і ненормований як у поліцейських робочий день.

Тож бажаємо працівникам кінологічного центру з нагоди 25-річниці з дня створення служби подальших успіхів разом із чотирилапими поліцейськими в оперативно-службовій діяльності.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також