У Рівному презентували аналіз передвиборчих програм кандидатів у президенти

Фото - Журнал Житомира

Сьогодні рівнянам презентували аналітику ві громадської організації «Центр ЮА» по основних напрямках передвиборних програм десятки кандидатів на пост президента України, які мають найвищі рейтинги.

«Ми обрали ТОП-10 найбільш рейтингових кандидатів на пост президента за рейтингами фонду «Демократичні ініціативи», Київським міжнародним інститутом соціології і соціологічною групою «Рейтинг». Всі позиції ми брали із передвиборчих програм кандидатів, опублікованих на сайті ЦВК. Цей ТОП-10 – кандидати, які мають найбільше шансів вийти в другий тур», - пояснила координаторка ГО "Центр ЮА" в Рівненській області Ірина Стасюк.

Це - Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Анатолій Гриценко, Володимир Зеленський, Руслан Кошулинський, Олег Ляшко, Петро Порошенко, Ігор Смешко, Юлія Тимошенко та Олександр Шевченко.

«Варто пам’ятати, що до прямих повноважень президента відноситься національна безпека і оборона. Згідно досліджень, українці досі вважають важливою проблему війни й окупованих територій і це питання, яке повинен вирішити президент. Вони очікують чітких кроків – повернення територій. Також президент є головнокомандувачем Збройних сил України, тому має бути можливість вести переговори ,укладати міжнародні договори, де він представляє Україну. Також президент приймає рішення про загальну або часткову мобілізацію, введення воєнного або надзвичайного стану. У випадку оголошення стану війни, президент вносить відповідне подання до Верховної ради. Це його безпосередні повноваження», - додала Ірина Стасюк.

Ось вже за два тижні вибори, а тому треба свідомо підходити до того, якого голову держави ми будемо обирати, варто аналізувати програми. Перш, аніж зробити вибір, варто розуміти, що від нього залежить те, як буде розвиватися країна в цілому, в якому векторі, як буде почувати себе малий та середній бізнес, чи будуть відчувати себе в безпеці мешканці тощо.

Більше про кандидатів можна дізнатися тут або ж пройти тест, аби визначити, програма якого кандидата вам найбільше імпонує. 

Читайте також: Понад півмільярда на рекламу: хто та скільки витратив до старту президентської кампанії

 

 

 

Читайте також