У Рівному презентували концепцію «Український Президент-2019»

Сьогодні в Рівному відбулася зустріч із політиком, громадським діячем, лідером громадського руху «Рідна країна» Миколою Томенком, де він презентував концепцію «Український Президент-2019». Вона спрямована на те, аби по-іншому провести передвиборчу кампанію, адже там чітко визначені постулати, на які варто спиратися кандидатам на посаду Президента України.  Для створення концепції використали досвід інших країн і врахували проблеми, які нині маємо в Україні.

«Ми хочемо зробити президентську передвиборчу кампанію, яка би об’єднала суспільство, а не привела до чергового майдану. Ми хочемо переконати, що не треба поспішати. Давайте подумаємо, поки визначимо спільні програмні речі в цій стратегічній команді. Може хтось побачить себе у команді і не захоче балотуватися, щоб не ганьбитися і не заважати», - поділився Микола Томенко. 

За переконаннями його та команди, перш ніж висувати свою кандидатуру на посаду Президента України, варто представити громадськості місію, стратегію, програму та команду.

Відразу ж Микола Томенко пояснює, якими вони повинні бути:

Місія – Український Президент.

Стратегія – україноцентризм і єврореалізм.

Програма ґрунтується на ідеї творення конкурентної національної економіки, що спирається на малий та середній бізнес. Олігархічний і сировинний тип економіки має лишитися в минулому.

Команда повинна бути не лише презентована під час виборчої кампанії, а й публічно вести кампанію пліч-о-пліч із кандидатом у Президенти.

«Ми його наймаємо під місію, стратегію, програму і під команду і тоді ми вже менше переживаємо за нього, бо тоді ми розуміємо,  що ми його обрали в правовому сенсі, в світоглядному сенсі, інституційному сенсі. Ми повинні зупинити трагічність перетворення президентських виборів у те, щоби зовнішні вороги користувалися нашими проблемами. Зазвичай, як тільки президентська передвиборча кампанія перетворюється у війну, це використовують завжди.  Я боюся цього. Я хотів би, щоб ми в українському світі жили», - зазначив Микола Томенко.

Крім того, для проведення демократичних президентських виборів Томенко пропонує напередодні виборчого процесу узаконити інститути парламентсько-президентської республіки:

  • повернути до Регламенту верховної Ради статті, які регулюють формування й діяльність коаліції та опозиції;
  • ухвалити закон «Про тимчасові слідчі дії», щоб створити правові засади для імпічменту Президента;
  • вдосконалити закон «Про вибори Президента України»;
  • сформувати новий склад Центральної виборчої комісії за принципом «50 на 50 (влада - опозиція)».

«Мій підхід – не грати за лекалами, які нам запропонували, а самим визначати правила гри. Ми зараз працюємо не з політиками, а  з університетами, експертами, громадськістю і в Києві систематизуємо цей проект і повноцінно його презентуємо до Дня Конституції і тоді звертаємося вже публічно до всіх політичних партій і ключових гравців», - додав пан Томенко.  

Нагадаємо, що чергові вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року, а передвиборча кампанія стартує 31 грудня 2018.

* на правах реклами

Читайте також