У Рівному презентували першу будівельну фірму для учасників АТО

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У Рівному учасник бойових дій на сході України Сергій Кальмук презентував проект, до якого запрошує всіх охочих захисників держави, що повернулися з війни та не можуть працевлаштуватися. На його думку, це дасть змогу забезпечити їх роботою та соціальною адаптацією. Засновник будівельної фірми переконаний, що оклади працівників мають починатися від 15 000 гривень.

– Під час спілкування із хлопцями, що повернулися з Донбасу, стає зрозуміло, що ніяка реабілітація людині не допомагає, якщо їй немає за що купити шматок хліба, – розповідає Сергій Кальмук. – Звідси і виникають проблеми у родині, скандали, алкоголізм. Тож цією ініціативою ми хочемо виправити ситуацію, залучаючи в нашу організацію атовців, аби дати їм стабільну роботу та гідну зарплатню. В Польщі людина отримує 100 гривень на годину. Таку саму плату будівельники можуть без проблем отримувати і на теренах нашої країни, якщо відняти корупційну складову.

На сьогодні штат будівельної організації налічує 12 осіб. Запрошують навіть тих, хто не має досвіду роботи у цій сфері. Вже незабаром розпочнуться будівельні роботи на об’єкті у Березнівському районі області.

Як зазначила під час зустрічі голова ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлєва, людині, щоб почуватися членом суспільства треба їсти, пити, мати дах над головою і бути часткою чогось. І от часткою чогось цього разу стане приналежність до будівельної команди. Якщо хлопці не мають гідної роботи, поваги до себе, вони просто тікають за кордон, бо не знаходять тут виходу. І от ця бригада, що вже створена і складається з ветеранів, якою керує учасник АТО, може стати виходом для багатьох. Адже, починаючи з однієї бригади, можна у майбутньому передавати свій досвід на інші райони і області.

Олексій Мосейченок, АрміяInform

Читайте також