У Рівному презентують перший в Україні digital-мурал

15 листопада на вулиці Коновальця, 7 у Рівному відбудеться презентація першого в Україні digital-мурала.

Автори ідеї - Громадська організація «Платформа взаємодій «Простір», реалізовують проект за підтримки Український культурний фонд.

Мурал має назву - «Літаюче місто».

Малюнок прикрасив стіну будинка по вул. Коновальця,7. Аворами ескізу є творче об'єднання «Magic Art Group» з Луцька. Паралельно із художніми роботами тривала розробка цифрової візуалізації малюнка. Цим займаються відомі IT-фахівці та мультиплікатори з компанії «Lookinar» (м. Київ).

Як це працюватиме: потрібно скачати безкоштовний додаток з AppStore або PlayМаркет на свій телефон чи планшет. Після чого навести камеру пристрою на мурал де відтворюватиметься анімація. У додатку також буде меню з додатковою інформацією про авторів та картою інших муралів у Рівному. 

Крім нового мурала, буде оцифрований також існуючий - «Моє місто». Нагадаємо, що він з`явився влітку на будинку по вулиці Міцкевича, 9. 

Нагадаємо, що «Простір» вже має досвід реалзіції урбаністично-мистецьких проектів зі створення перших муралів у Рівному - THE STREET WALLS. Це і величезний мурал «Моє місто», а також малюнки на стінах головного корпусу НУВГП.

Читайте також