У Рівному призначили гендиректора центру контролю та профілактики хвороб

Генеральним директором Рівненського центру контролю та профілактики хвороб став Роман Сафонов.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці установи.

Нагадаємо, Роман Сафонов у червні 2021 року став виконувачем обов`язків керівника центру.

Було проведено конкурс, який пан Сафонов переміг. Після спецперевірки він був призначений відповідним наказом МОЗ на посаду генерального директора установи терміном на 5 років.

До слова, Роман Сафонов народився 22 квітня 1973 року у місті Дніпропетровськ (м.Дніпро). Після закінчення Дніпропетровської державної медичної академії усе життя присвятив роботі у галузі профілактичної медицини. Професійну діяльність розпочав у 1997 році у Рівненській міській санітарно-епідеміологічній станції лікарем-інтерном з гігієни праці, далі працював лікарем з комунальної гігієни; у 2000 році очолив відділення комунальної гігієни Рівненської обласної санітарно-епідеміологічній станції; з 2003 року – керівник санітарно-гігієнічного відділу обласної СЕС, а з 2007 року – заступник головного державного лікаря області. У цей період формує одну з найпотужніших в Україні лабораторій електромагнітних полів та інших фізичних факторів, стабільно високий професійний рівень демонструє очолювана ним інженерна група з експертизи проєктної документації на відповідність санітарному законодавству.

Активно брав участь у розробці низки реалізованих, нормативно-правових актів в сфері гігієни та медичної екології. У випадках надзвичайних ситуацій - координатор роботи груп хімічної, біологічної та радіологічної розвідки. Після ліквідації у 2012 році санепідемстанцій – заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби, заступник головного державного санітарного лікаря області.

У серпні 2015 очолює Рівненський обласний лабораторний центр. У квітні 2020 року з відновленням інституції головних санітарних лікарів Роман Сафонов отримує відповідні повноваження та швидко забезпечує нарощення лабораторних потужностей, організацію своєчасного виявлення хворих, інші протиепідемічні заходи. 

Відповідно до указу президента України Володимира Зеленського в 2021 році з нагоди Дня Конституції отримав почесну відзнаку - звання «Заслужений лікар України».

У червні поточного року очолив новостворену Державну установу «Рівненський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» як виконувач обов’язків.

Читайте також