У Рівному призначили керівницю Денного центру соціально-психологічної допомоги

На сьогоднішньому засіданні сесії Рівненської обласної ради депутати обрали директора КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги». Тож заклад продовжить очолювати Олена Бобровська.

Як повідомляють у облраді, Олена Бобровська була єдиною кандидаткою на посаду. Голова обласної ради укладе з нею контракт на 1 рік. Таке рішення прийняли депутати.

Зауважимо, що Олена Бобровська з 2021-2022 рр. була завідувачем відділення консультативної служби для постраждалих від насильства КЗ «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги», а з січня 2023 вона працювала на посаді директора КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги». За цей час їй вдалося на базі закладу відкрити «зелену кімнату». Це простір для проведення слідчих дій за сучасними та ефективними формами роботи з дітьми. Там надають соціально-психологічну та правову допомогу дітям уразливих категорій, які потерпіли від злочинів або стали їх свідками. Кімната створена, щоб запобігти повторній травматизації психіки дитини в процесі опитування.

Упродовж 2023-2024 років в Денному центрі соціально-психологічної допомоги Олена Бобровська планує створити та облаштувати «кризову кімнату» - безпечне місце для короткострокового або цілодобового перебування людей, які постраждали від домашнього насилля. Це має бути спеціально обладнане приміщення, забезпечене необхідними зручностями і призначене для надання комплексних послуг таким особам. Олена Бобровська наголосила, що відкриття "кризової кімнати" - є одним з етапів формування повноцінної системи протидії насильству в громаді Рівненської області.

Також в закладі мають надавати допомогу за принципом «єдиного вікна». Йдеться про комплексну безоплатну допомогу спеціалістів за чітким та дієвим механізмом для людей, які постраждали від домашнього насильства.

Читайте також