У Рівному провели рейди у маршрутках і таксі (+ФОТО)

Сьогодні у Рівному патрульні поліцейські та представники обласного управління Укртрансбезпеки перевіряли водіїв маршруток і таксистів. Наші журналісти відправились також у цей рейд. Варто відзначити, що увагу звертали на наявність ліцензії, дотримання карантинних правил: наявність масок у водія і пасажирів, кількість людей у салоні повинна була не більше, аніж сидячих місць, наявність антисептика і інформаційних матеріалів.

Серед рівненських перевізників серйозних порушень не виявили, лише відсутність інформаційної таблички, що вхід у маршрутне таксі без маски заборонено. Натомість склали три протоколи на водіїв із Волині.

«Найбільше звертали увагу на порушення правил карантинних заходів. Сьогодні було залучено три екіпажі із нагляду за дорожнім рухом, а також за здійсненням пасажирських перевезень. У ході рейдів працівниками патрульної поліції було виявлено три порушення карантинних заходів, а саме складено протоколи на водіїв міжобласних транспортних засобів.

Це три транспортних засоби, які курсують із Волинської області на Рівне, 22 червня обласною комісією Волинської області було прийнято рішення заборонити міжобласні перевезення. Тому водіїв, які рухались із Волинської області у Рівненську було притягнуто до відповідальності. На водія передбачена відповідальність від 17 до 34 тисяч гривень», - розповів виконуючий обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Рівного Костянтин Семенюк.

Окрім маршруток, увагу звертали і на таксистів. Виявили трьох чоловіків, які не мали ліцензії на здійснення перевезень. Про двох ми повідомляли тут: У Рівному виявили двох нелегальних таксистів (ФОТО)

«З 15 червня розпочався місячник «Автобус 2020» і плюс посилені карантинні заходи по COVID-19. Ми перевіряємо дотримання вимог перевізниками Закону України Про автомобільний транспорт  - наявність документів, які передбачені статтею 39 (ліцензії, - авт.). Під час таких заходів виявляємо нелегальних перевізників – тих, які здійснюють перевезення пасажирів автобусами, так і тих, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі. За сьогоднішній день було складено три матеріали по ч.1. 164 КУпАП – перевезення пасажирів на таксі без отримання ліцензій. Штрафна санкція за дане порушення складає від 17 до 34 тисяч гривень», - розповів заступник начальника управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Тарас Накончений.

 

Читайте також