У Рівному пройшов навчально-тренувальний збір для молодших лейтинантів (ФОТО+ВІДЕО)

http://rivne.dsns.gov.ua

13-14 серпня з молодими лейтенантами Служби порятунку Рівненщини, які нещодавно  приступили до виконання службових обов’язків після закінчення вищих навчальних закладів системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, було проведено навчально-тренувальний збір.

Захід розпочався на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рівне. 16 випускників вишів ДСНС продемонстрували свої вміння у підйомі по штурмовій драбині на 4-й поверх та по встановленій висувній драбині на 3-й поверх навчальної башти, підйомі, саморятуванні з висоти за допомогою мотузки та «куба життя», проходженні психологічної смуги в спецкостюмах з апаратами захисту органів дихання тощо. Лейтенанти продемонстрували і свої фізичні можливості у підтягуванні на перекладені та подоланні стометрівки.

Молодих офіцерів також ознайомили з тактико-технічними характеристиками пожежно-рятувальної та спеціальної техніки і обладнання, що знаходиться в оперативному розрахунку. На базі навчально-тревального полігону, що знаходиться в селі Городище Рівненського району лейтенанти пройшли міні курс з домедичної підготовки, ліквідації ДТП.  Крім того, в ході заходу молоді фахівці відвідали всі підрозділи гарнізону Служби порятунку обласного центру, а також побували на екскурсії в Рівненському краєзнавчому музеї.

У свою чергу начальник Головного управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук зазначив:

«Декілька років тому, свідомо зробивши вибір на користь почесної справи – порятунку людей, ви відмовилися від безтурботного життя задля почесного обов'язку носити горде ім’я рятувальника – офіцера Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Працюйте на благо України так, щоб ми пишалися вами і вашими професійними досягненнями. Знання та навички, отримані в навчальних закладах ДСНС, стануть надійним фундаментом для успішної розбудови вашої професійної майстерності, допоможуть якісно та впевнено виконувати поставлені завдання. Пам'ятайте: ви – майбутнє нашої держави, тож давайте разом робити його щасливим, успішним і безпечним».

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також