У Рівному пройшов перший в Україні турнір із кіберспорту для людей з інвалідністю

Фото - відкриті джерела

Цієї суботи, 14 серпня, на базі комп’ютерного клубу «Центральний проходили перші в Україні кіберспортивні змагання для даної категорії людей. Аби підтримати спортсменів з особливими потребами до заходу долучився і секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Організатором заходу виступив член громадської організації «Рівне Разом» Вадим Коваль, який у Рівному опікується питанням соціальної інтеграції людей з інвалідністю.

«Це перший подібний захід в Україні, адже в інклюзивних закладах відсутня така дисципліна, як кіберспортивні змагання. Саме тому, ми залучили до турніру професійних кіберспортсменів з Рівненщини та поділили їх на групи, в яких вони разом із іншими учасниками змагалися за першість у командному місці», - зауважив співорганізатор турніру кіберспортсмен Володимир Удовиченко.

Відвідав захід і секретар Рівненської міської ради, очільник партії «Рівне Разом» Віктор Шакирзян Він зауважив, що такі заходи в першу чергу допомагають людям з особливими потребами соціалізуватися і спробувати себе у чомусь новому:

«Я радий, що цю ініціативу підтримали відомі спортсмени світу кіберспорту, а ми в свою чергу зобов’язуємося й надалі розвивати цей напрям. Окрім розважальної функції, це може стати ще й можливістю отримувати дохід, адже ми бачимо реальні перспективи, як рівняни можуть реалізовувати себе у віртуальному світі», - зауважив Віктор Шакирзян.

Участь у змаганнях взяли 40 осіб, віком до 16 років. За підсумками турніру учасники отримали заохочувальні призи та нагороди. Крім того, для найменших були організовані цікаві інтерактиви з аніматорами, розвагами та смаколиками.


 

Читайте також