У Рівному резервні кисневі балони врятували життя людей

У Рівненській області станом на ранок 13 листопада ще у 460 осіб діагностували COVID-19. Шестеро людей померло від ускладнень. Статистика у Рівному та і в цілому в країні щодня вражає новими чималими цифрами. Наші медики безперервно борються за життя хворих і постійно потребують допомоги.

У Рівненській міській лікарні ліжкомісця заповнені майже на 90 відсотків. Крім того, в медзакладі напружена ситуація з киснем, якого постійно потребують хворі на COVID-19. У ніч на 12 листопада на кисневій станції виникла надзвичайна ситуація - тиск почав критично падати. Проблему потрібно було швидко вирішувати. У пригоді стали 20 сорокалітрових кисневих балонів, які напередодні за підтримки Віктора Шакирзяна та депутатів політичної партії “Рівне Разом”, передали у власність лікарні.

“У зв’язку з великою кількістю пацієнтів, які використовують кисень - він закінчився у нашому основному резервуарі. Зразу було під’єднано наше додаткове, резервне джерело кисню. Той кисень, який знаходиться в балонах”, - розповідає Андрій Огінський, в.о. завідувача відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Рівненської ЦРЛ.

Лікар додає, що наявність таких балонів – надважлива. Адже в критичних ситуаціях – вони рятують життя. До того ж, ці балони не входять до переліку обладнання, яке може закупити лікарня в рамках бюджету виділеного на боротьбу з пандемією.

“У нас за проектом у лікарні їх була певна кількість, але цієї кількості вкрай недостатньо, щоб забезпечувати киснем хворих на тривалий час. А у такій ситуації як зараз, ніхто і не прогнозував раніше, що потрібно буде мати такий великий розхід кисню. Наші останні надходження - це спонсорська допомога, нам допоміг Віктор Володимирович. Саме ці резервуари стали відразу в пригоді і врятували десятки життя рівнян”, - зазначає Андрій Огінський.

Наявність балонів у критичних ситуаціях є надзвичайно важливою і рятує життя. Нині постачання кисню для хворих на коронавірус відновлено.

*передвиборча агітація. 

Читайте також