У Рівному ромів у автобуси не пакували, але гроші, які ті напросили - вилучали

Влітку цьогоріч міський голова Рівного Олександр Третяк казав, що у нього "бракує слів і толерантності до того, що роми творять у місті". Тоді він пригрозив:

"Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття", — зазначив мер Рівного.

На вулицях Рівного їх таки поменшало: на це могла вплинути погода. Бо, як розповів керівник поліції області Олексій Камишанський, ромів у автобуси не пакували і не вивозили. Притягнути їх до відповідальності – справа непроста. А найбільш ефективною санкцією, яку застосовували стосовно ромів, було вилучення коштів, які вони нажебракували.

Читайте також: "Тероризують" містян: у Рівному скаржаться на ромське населення.

«Звичайно, ні. Вживаємо ми тут заходів тільки адміністративного впливу в рамках діючого законодавства. Вони такі ж самі громадяни, як і ми з вами. Роми вони чи не роми, чи схожі на ромів, це можна дискутувати дуже багато. У цьому питанні ми підходили дуже принципово, складали адміністративні протоколи на них, вилучали і гроші, які були ними зібрані в під час жебракування. Там не такі великі суми – близько 300-500 гривень. Думаю, що в даному питанні, це найефективніше.

Потім протоколи направляли до суду, але тут багато складнощів у притягненні їх до відповідальності, бо вони не місцеві, вони приїжджають із інших територій і судді також стикаються із проблемами, де їх шукати потім. Ми склали протокол, направили до суду, а далі вже процес затягується. Це складнощі роботи з даною категорією людей», - зазначив Олексій Камишанський.

Читайте також