У Рівному розкажуть, хто з нардепів області «привів» на округ найбільше субвенцій

Прес-конференція відбудеться у четвер, 27 вересня о 14.00 в Інформаційно-освітньому просторі «Інфохаб» (м. Рівне, вул. Словацького, 3а).  

Аналізуючи звітування депутатів-мажоритарників Рівненщини перед виборцями, часто можна натрапити на такий пункт, як «залучені на округ кошти». Найчастіше мова йде про кошти із субвенції, що розподілені Кабінетом Міністрів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами та між місцевими бюджетами за об’єктами (заходами). Саме за її рахунок фінансується встановлення дитячих майданчиків, нових вікон у школах, проводяться ремонти приміщень, доріг та багато чого іншого, про що теж потім звітують депутати, відзначаючи, що це стало можливим саме за їхнього сприяння.

Чи пов’язане виділення субвенцій із державного бюджету для розвитку територій з політичною лояльністю народних депутатів із цих округів? Хто з депутатів «привів» найбільше та найменше коштів на округ? На що найчастіше виділяються кошти субвенцій? На всі ці запитання можна буде почути відповідь на прес-конференції 27 вересня.

Під час заходу представники Громадянської мережі ОПОРА презентують дослідження розподілу субвенцій за 2017 рік у Рівненській області. Крім того, експерти покажуть інтерактивну мапу виборчих округів депутатів-мажоритарників із врахуванням залучених коштів субвенцій на цих територіях.

Захід відбудеться за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

Михайло Балик,

тел.: 0938338345

e-mail: [email protected]

Читайте також