У Рівному собака вкусила дитину: господар від тварини відхрестився

У серпні в Рівному на вулиці Вербовій собака вкусив дитину. На власника тварини склали адміністративний матеріал за правопорушення передбачене ч. 2 ст. 154 КУпАП. Тобто, він порушив правила тримання собак. Адмінматеріал було направлено у Рівненській міський суд, де днями було розглянуто.

З матеріалів суду відомо, що чоловік зазначив, що не є власником собаки.

«ОСОБА_1 вказав, що він не є власником собак, їх йому залишили волонтери після стерилізації на 2 тижні, однак згодом ніхто їх не забрав, вони залишились жити в нього в дворі, він їх кормить, однак вони ходять гуляють як дворові собаки по вулиці. Пояснив, що не бачив яка собака і як вкусила дитину».

Однак, його винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 154 КУпАП підтверджується матеріалами справи, які у відповідності до ст. 251 КУпАП є доказами у справі про адміністративне правопорушення.

«Зокрема: протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАБ №634987 від 11.08.2021 р., заявою ОСОБА_3 в якій вона просить притягнути до адміністративної відповідальності власника собаки, який проживає за адресою АДРЕСА_1 , яка вкусила її сина ОСОБА_2 19.03.2005 р. за нижню частину спини та тазу, письмовими поясненнями ОСОБА_2 згідно яких 01.08.2021, близько 10 год. 20 хв. ідучи по вул. В. Мономаха в напрямку дому на нього напала собака власник якої проживає за адресою АДРЕСА_1. Після чого він разом з матір`ю поїхав до лікарні щоб обробити поранення, які йому завдала собака. Поясненнями ОСОБА_1 від 11.08.2021 року, в яких він вказує, що на протязі останніх трьох років він взяв собі чотирьох безпритульних собак, яких тримає в себе в дворі та доглядає за ними і кормить», - йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 154 КУпАП та призначив адміністративне стягнення у виді трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 гривня з конфіскацією тварини.

Також із нього стягнуть судовий збір у розмірі 454 гривні.

Читайте також