У Рівному сортоване сміття скидають в одну машину (ВІДЕО)

кадр з відео

Із трьох сортувальних баків усе – в одну машину

Відео, як з майдану Короленка забирають сортоване сміття виклала у спільноті «Вилка мікс» рівнянка Ольга Кузьмич та підписала: «Сортуєте сміття на Лебединці? Молодці! Ваша совість чиста. А от загрібають все в одну машину. А я ще дитині розказую що в який ящик викидати».

UA: Рівне звернулось за коментарем до начальника «КАТП-1728» (підприємство займається вивозом сміття по всьому місту) Ростислава Кралюка. Той пояснив, що проблеми у цьому не має та розповів, чому:

– Ми самі сортуванням не займаємось, у нас є договір з двома фірмами, куди ми доставляємо, тобто пластик, папір і скло. Посилати за всім окремі машини економічно невигідно, та і потреби такої поки нема. Ми веземо на Курчатова або на Бахарєва (зараз вулиця Сковороди, – ред.). У такому вигляді, як воно є – його ж ніхто не буде брати, туди кидають що попало, а на базах його все відсортовують. Ті, кому ми здаємо, якщо чесно, то і не дуже хочуть його брати, бо там після перебирання на виході – 40%, туди ж кидають все і всі, кому не лінь. Роботи багато, а толку – мало. Ще не та у нас культура сортування поки, – пояснив пан Кралюк.

Читайте також