У Рівному старшокласники поділилися власними ідеями, як зберегти довкілля

Майже три десятки лідерів учнівського самоврядування міст, районів та ОТГ Рівненщини зібралися на засідання обласної ради старшокласників. Захід відбувся на базі КЗ «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради.

«Збереження довкілля набуває дедалі більшої актуальності, тому темою засідання є формування екологічної культури у школярів», - повідомила головний спеціаліст відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки облдержадміністрації Ангеліна Ровкач.

Школярам презентували діяльність дитячого екологічного парламенту КЗ «Станція юних натуралістів» РОР. Лідери учнівського самоврядування розповіли про успішно виконані проекти, серед яких благодійні акції, майстер-класи, толоки, інтелектуальні змагання, зйомки фільму, видання збірника пісень та навіть зустрічі іноземних делегацій.

Під час роботи в групах учні напрацювали та презентували ідеї збереження землі, води, повітря, флори та фауни. Школярі зійшлися на тому, що чималу роль у збереженні довкілля відіграє саме екологічна культура та особиста відповідальність кожного.

Учні також взяли участь в екологічному квесті. Завершальним етапом насиченого дня стало напрацювання у групах плану роботи обласної ради старшокласників «Імпульс» на наступний рік.

Читайте також