У Рівному стартував дводенний майстер-клас із приготування вуличної їжі (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Рівному стартував дводенний майстер-клас із приготування вуличної їжі з локальних продуктів від ChefUa під керівництвом Івана Янчишина "Street-FOOD for Chef".



Вулична їжа – це така сфера кулінарії чи ресторанного бізнесу, де потрібно заробити гроші, при чому не вкладаючи дуже багато ресурсів. Для того варто обрати правильний продукт, технологію, яка не витрачала б дуже багато часу, місця, енергії, вугілля, дров, газу, електрики тощо, адже не завжди у форматі вуличної їжі це доступно. Під формат вуличної їжі потрібно пропонувати щось доволі швидке у приготуванні, продукти для якого у вас можуть зберігатися певний період часу.

«Ми спробуємо донести своє бачення вуличної їжі без сосисок, шашликів тощо. Це буде щось інше, альтернативний варіант вуличної їжі, який можна презентувати на ринку України. Основне, до чого ми прагнемо – використовувати виключно локальні продукти. Єдине, що в цьому випадку ми можемо собі дозволити – інгредієнти для маринадів, спеції, соєвий соус. Мені хочеться дати інструмент, яким зможе користуватися кухар, шеф-кухар для того, аби стати ефективнішою», - розповів Іван Янчишин.



Крім того, він розповів присутнім про нюанси приготування, історію та секрети приготування кулішу. Також він його і приготував, усі мали змогу його скуштувати.

А от Сергій Солдаткін сьогодні розповів про маринад та соуси. Охочі також могли скуштувати м’ясо курки та ребра приготовлені на мангалі. До того ж, він працював із африканським кларієвим сомом.



Нагадаємо, Іван Янчишин - кулінарний консультант, співзасновник асоціації кухарів "Західна Шеф Група", співавтор "Хартії Української кухні", ініціатор створення кулінарного конкурсу «Дні Української кухні», співзасновник фестивалю готельно-ресторанного бізнесу HoReCaShowLviv, засновник клубу «Chef’sUA», ініціатор заснування кулінарної премії Chef’sUA AWARDS. Сергій Солдаткін - шеф-кухар гастро-ресторану "Баржа";   

 

 

Читайте також