У Рівному створили комісію, що контролюватиме незаконні будівництва на озері Басів Кут

Фото - Ого

Депутат Рівненської міської ради Любов Романюк зареєструвала петицію про введення мораторію на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд навколо озера Басів Кут. Своє звернення вона аргументувала тим, що біля озера, попри заборони, будують багатоповерхові будівлі.

"До затвердження змін до генерального плану міста запровадити мораторій на розміщення і проектування нових (не розпочатих будівництвом на момент ухвалення даного рішення) будівель і споруд; реконструкцію з розширенням і надбудовою існуючих будівель і споруд на земельних ділянках біля міського озера Басів Кут," - пише Любов Романюк.

Звернення набрало необхідну кількість голосів, відтак було направлено на розгляд міського голови Рівного Володимира Хомка.

Сьогодні, 30 серпня, на сесії міської ради була створена комісія для вивчення ситуації з будівництва навколо озера Басів Кут та підготовки пропозицій для прийняття рішення. Очолюватиме комісію Людмила Туровська. Крім депутатів до роботи комісії залучають землевпродяників, екологів, архітекторів та громадсткість.  До складу комісії ввійшли Любов Романюк, Галина Кульчинська, Маріан Года, Юрій Осіпчук, Роман Стасюк та нардеп Андрій Помазанов.

 

Читайте також