У Рівному судили чоловіка із виправної колонії за зберігання наркотичних засобів

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката на постанову місцевого суду, якою його підзахисного визнано винним незаконне зберігання наркотичного засобу.

У протоколі справи йдеться про те, що 23 жовтня 2019 року 41-річний чоловік, який на даний час відбуває покарання в державній установі «Городоцький виправний центр», зберігав у кишені штанів наркотики рослинного походження.

Рівненський суд 9 січня 2020 року визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та оштрафував його на суму 850 гривень.

В апеляційній скарзі адвокат переконував суд, що наведені в протоколі дані не відповідають реальності. Просив скасувати постанову місцевого суду, а провадження у справі закрити.

Апеляційний суд, розглянувши матеріли адміністративної справи, заслухавши учасників справи, скасував постанову Рівненського районного суду про притягнення підсудного до відповідальності, а адміністративне провадження закрив за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.  

Скасовуючи рішення місцевого суду, Рівненський апеляційний суд виходив з того, що місцевий суд не з’ясував, що обшук громадянина був проведений із порушенням, оскільки підстави і порядок обшуку, права обшукуваного перед його початком не оголошувалися, пропозиція здати заборонені предмети не надходила. Особистий обшук було проведено без рішення начальника виправного центру, не в спеціально призначеному місці, без складення протоколу вилучення, яке в журналі обліку виправного центру не зареєстровано.

Згідно статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом.

Читайте також