У Рівному та області можна буде безкоштовно пройти тест на ВІЛ-інфекцію

З нагоди 1 грудня - Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІД - фахівцями комунального закладу «Обласний центр громадського здоров’я» Рівненської обласної ради та неурядовою громадською організації Рівненський обласний благодійний фонд "Наше Майбутнє" в області щорічно проводиться ряд інформаційно-просвітницьких та профілактичних заходів.

На Рівненщині Європейський тиждень тестувань пройде в містах Рівне, Дубно та Вараш. Заходи проводитимуться в період з 23 листопада – 1 грудня 2018 року за участі партнерів, зацікавлених служб та відомств. 

Інформаційне консультування з питань запобігання ВІЛ-інфекції здійснюватиметься в найбільш людних місцях м. Рівне - торгових центрах ЗЛАТА ПЛАЗА та ТРЦ Екватор. Заплановано проведення інформаційних лекцій у вищих навчальних закладах обласного та районного центрів з метою інформування молоді з питань профілактики ВІЛ, вибору безпечної сексуальної поведінки, до та після тестове консультування.

В ході акції передбачається можливість безкоштовного тестування всіх бажаючих на ВІЛ-інфекцію з допомогою швидких тестів, роздача інформаційних буклетів заданої тематики та профілактичних засобів. За результатами заходів, які відбудуться буде проведено прес-конференцію.

Читайте також