У Рівному тариф на опалення залишиться на рівні минулого року - рішення виконкому

У Рівному повернули минулорічний тариф на тепло, тобто 1913,16 гривень/Гкал. Таке рішення прийняли щойно на міськвиконкомі. 

Разом з тим тариф затвердили з умовами дотримання гарантії від обласної державної адміністрації та уряду. 

- Ситуація на сьогодні дуже складна. Уряд мав би краще подбати про підготовку опалювального сезону. Місцеве самоврядування не має розплачуватися за помилки Уряду. Треба зауважити, щоб будь-які компенсаторські механізми зупинять розвиток міста. 

- Я пропоную застосувати тариф на рівні минулорічного сезону. Але з чіткими попередженнями та чіткими гарантяіми від ОДА, що вони гарантують свої зобов'язання про те, що борг підприємства буде реструктуризовано, - сказав міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Тим часом директор "Рівнетеплоенерго" Олександр Ющук заявив, що якщо для підприємства не передбачать компенсації, то вже це загрожує повною його зупинкою. 

- Що таке 1913 гривень/Гкал для "Рівнетеплоенерго" - це коли ми оплатимо всі рахунки за оплату праці, електроенергію, то на газ у нас залишається 19 %. Уже у грудні ми стикнемося із тим, що підприємство вилетить із реєстру <...> Впевнений, що "Нафтогаз" подасть в суд та заблокує наші рахунки<...>  Якщо найближчим часом не буде розроблено механізмів компенсації, то підприємство зупиниться, і тоді люди почнуть обігріватися електроприладами та перевантажать електросистему. І фактично до лютого місто вмре. Тому не гайте часу та розробіть механізм компенсації, - наголосив Олександр Ющук. 

В цілому за прогнозами, за словами міського голови Рівного, сума компенсації, яку потрібно заплатити підприємству за різницю у тарифах, становить як мінімум 260 мільйонів гривень.

 

Читайте також