У Рівному триває регіональний форум із розвитку (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині стартував Регіональний форум «Цілі сталого розвитку в натхненні кожного. Рівненщина - 2030»

Цілі сталого розвитку (ЦСР) –  загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити із бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей.

17 цілей були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.

Представники влади, бізнесу, громадськості, ОТГ, ОСББ та науковці зібралися, аби обговорити стан реалізації цілей сталого розвитку в регіоні, надихнутися прикладами найбільш вдалих проектів нашого краю. Серед основних цілей – енергозбереження, відповідальне споживання і виробництво, якісна освіта, сталий розвиток громад, боротьба зі зміною клімату.

Вже близько 10 років ПРООН працює з обласною владою, є успішні результати по активізації громад, впровадженню проектів, створенню гарних умов розвитку. За словами заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, ще до того, коли були затверджені 17 цілей, у Рівному працювала муніципальна програма сталого розвитку, яка максимально залучала програми ПРООН.

«Сьогодні ми вже говоримо про регіон. Національна доповідь лягла в основу розробки стратегічного плану кожної області. Рівненщина підписала  меморандум з директоратом ПРООН. У нас завершуються цикли сталого розвитку до 2020 року і сьогодні ми вже розпочали планування наступних. Ми працюємо в галузях, територіально, залучаємо ОТГ. І цілі, які ми визначаємо глобальними для нашої області, це енергоефективність, розвиток громад, екологія», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Гість форуму, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, відзначив успішність 10-річної співпраці з Рівненщиною, зокрема, з містами Дубно та Костопіль. А також зауважив на продовженні реалізації ініціативи впровадження енергоефективності в багатоповерхових будинках:

«Майбутнє нашої планети -  це те, що ми не можемо ігнорувати. Цілі сталого розвитку ми маємо імплементувати та підхопити на національному, обласному, районному рівнях, рівні громад та індивідуальному рівні».

Як стверджує регіональнийкоординатор ПРООН в області Ольга Кашевська, цілі сталого розвитку – це світовий заклик до кращих змін у світі, кращого життя людства, подолання проблем та збереження нашої планети для наступних поколінь:

«Це стосується не лише країн, влади, це стосується кожного з нас, нашого мислення і свідомості. Загалом, Є 169 завдань, які мають бути виконані до 2030 року. І лише об’єднавши зусилля картинка з неідеальної може стати ідеальною. До реалізації цих цілей має долучитися кожна країна, кожен регіон, тому і ми сьогодні в ланцюжку цих подій», - зазначила Ольга Кашевська.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також