У Рівному тролейбуси оснащують електронними табло із назвами зупинок (ФОТО)

У Рівному триває процес оснащення тролейбусів електронними табло та бортовими комп'ютерами. Таке обладанання буде інформувати пасажирів про зупинки, на яких знаходиться транспорт.

Над монтажем техніки вже працюють співробітники "Рівнеелектротрансу". Зокрема, збоку, на передній та задній частині тролейбусів буде розміщено табло. Також обладнання вмонтують всередині салону та біля водія. Пасажири зможуть бачити рухомий рядок із назвою зупинки. Водночас, через динаміки людей повідомлятимуть про назву точки маршруту та наступний пункт.

Наразі на рейси виїхали 6 тролейбусів із електронними табло. Загалом таке обладнання встановлять на 15 транспортних засобів.

"Це сучасна система оповіщення пасажирів, яка в собі має бортовий комп’ютер, який є її серцем. Вона дозволяє відстежувати місце знаходження тролейбуса. При наближенні до зупинки по маршруту автоматично виводиться повідомлення про її назву та найменування наступного пункту. Так само це відображається на табло в середині салону. Тоді пасажири, які стоять на вулиці , зможуть побачити краще номер маршруту, адже табло є яскравими. Всередині салону також буде оголошено назву зупинки. Це робить транспорт більш комфортним для пасажирів з вадами зору та слуху", - повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Рівненської міської ради Іван Фурлет.

За словами посадовця, усі 15 тролейбусів будуть готові до курсування містом через кілька тижнів. 

Оцінити переваги новинки завітала депутатка Рівненської міської ради, голова постійної комісії з питань транспорту Катерина Марчук.

"Сьогодні тестувала та перевіряла роботу нашого комунального підприємства, адже для мене, як для голови комісії, надзвичайно важливим є якісне перевезення наших громадян. Це не є досягненням нашого управління. Я б сказала навпаки, це вже давно мало бути в стандартному пакеті. На щастя, ми разом змогли це впровадити. Це не лише комфорт, а й життєва необхідність для людей із вадами слуху та зору. Також це корисно для гостей міста", - прокоментувала Катерина Марчук.

Читайте також