У Рівному учнів навчатимуть військово-патріотичному вихованню

У Рівному на базі «Будинку ветеранів» учнів середніх та старших класів навчатимуть військово-патріотичному вихованню. 

Як розповів депутат «Рівне Разом» та заступник начальника управління освіти Рівного Василь Харковець, це вдалося досягнути у рамках співпраці між управлінням освіти та «Будинком» ветеранів». Долучитися до такого виховання зможуть учні 5-11 класів. У кожному навчальному закладі викладачі предмету захисту вітчизни самостійно складатимуть графіки відвідування таких уроків. 

- Учні безпосередньо зможуть почути учасників бойових дій, подивитися фільми, записані військовими кореспондентами. Учні старших класів зможуть побачити військовий інвентар, - каже Василь Харковець. - Крім того досягнули домовленостей про те, щоб учні старших класів могли виїжджати на військовий полігон, де їм дозволять і постріляти з військової зброї. 

- Наші діти повинні знати своїх героїв, і знати ті цінності, за які вже сьомий рік воюють наші захисники. Будемо намагатися організувати цей процес максимально ефективно, і захоплююче для дітей, і втілювати подібні програми й надалі, - зазначає секретар міськради Віктор Шакирзян. 

Як розповідає директорка «Будинку ветеранів» Вікторія Шинкаренко, учні зможуть обирати найбільш цікаві для себе теми із військової тематики. Для цього залучатимуть окремих спеціалістів. 

- Ми хочемо вивести патріотичне виховання нашої молоді на новий рівень. Тому і започатковуємо такі уроки на базі  «Будинку ветеранів». Для цього тут є всі умови. На день ми можемо приймати один клас. До уроків хочемо залучати безпосередніх учасників бойових дій, військових-контрактників. Наразі підбираємо фільмотеку реальної та документальної зйомки. Працюємо із психологами, щоб це було розбито за віковими категоріями. Адже фільми про війну можуть містити сцени насильства. Раз у місяць проводитимемо телемости із Києвом, щоб це був якийсь відомий герой. Буде і формальне спілкування із військовими, під час яких учні зможуть поставити будь-які питання. Ми готові будемо закрити різні запити учнів. Якщо, приміром, потрібно буде провести урок про вибухові пристрої, то ми можемо взяти спеціаліста з вибухових пристроїв, який розкаже і покаже усе. Проте ми хочемо, щоб дітей не заганяли на цей урок, а щоб вони хотіли прийти до нас самі, - говорить Вікторія Шинкаренко.

Читайте також