У Рівному в медичному центрі нелегально працювали лікарі та медсестри

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У Рівному фахівці управління Держпраці провели інспекційне відвідування Товариства з обмеженою відповідальністю, яке надає медичні послуги. Тут пропонують консультації лікарів, діагностику та проведення процедур. Ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за низкою спеціалізацій ТОВ має.

Однак, під час перевірки виявили, що згідно з документами в клініці працюють 12 працівників. Це підтверджено наказами та повідомленнями про прийняття працівників на роботу, а також відображено у звіті по ЄСВ за вересень 2020 року. Але на робочих місцях було 6 працівників, які працюють без укладання трудового договору. З них двоє лікарів і дві медсестри надавали медичні послуги. Ще двоє адміністраторів - "стажувались". Від пояснень вони відмовились, - зазначають в управлінні Держпраці

Керівництво ТОВ отримало припис про усунення порушень законодавства про працю та попередження, в якому йдеться про відповідальність, яку нестиме роботодавець за повторно виявлене порушення належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Читайте також